Boek
Nederlands

Suzie gaat tekenen

Jaap Robben (auteur), Benjamin Leroy (illustrator)
+1
Suzie gaat tekenen
×
Suzie gaat tekenen Suzie gaat tekenen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Suzie gaat tekenen
Auteur
Jaap Robben
Illustrator
Benjamin Leroy
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789025769543 (hardback)

Besprekingen

Suzie maakt een portret van Hond, maar schildert een pootje te veel. Ze maakt haar tekening kloppend door bij Hond ook een extra poot te tekenen. Hond vindt het lopen met drie poten erg lastig. Suzies oplossing: ze tekent vleugeltjes op zijn rug. En dan is opa aan de beurt om geportretteerd te worden. Vierde deel in een reeks* van Jaap Robben en Benjamin Leroy over Suzie, die nu voor het eerst geen Suzie Ruzie genoemd wordt. Geweldig hoe het eigenzinnige meisje volstrekt vanzelfsprekend tekeningen en realiteit in elkaar laat overlopen en meegaat in haar eigen verhaal dat van kwaad tot erger wordt. De tekeningen in dit prentenboek met dunkartonnen bladzijden en afgeronde hoeken gaan hun eigen leven leiden, maar Suzie weet gelukkig elke keer raad. De overdrijving, die goed bij jonge lezers past, maakt het verhaal heel grappig. Robben roept met zijn taalrijke zinnen op rijm steeds weer de juiste sfeer op; het veranderende rijmschema zorgt voor een fijn afwisselend ritme. Leroy maakt van …Lees verder

Over Jaap Robben

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Jaap Robben (Oosterhout, 22 juni 1984) is een Nederlandse auteur en toneelschrijver.

Leven

Robben wilde eigenlijk archeoloog worden, maar sloot eerst zijn studie in het vak Milieu-Maatschappijwetenschappen af. Daarna ging hij naar het Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Vanaf 2008 was hij twee jaar lang de stadschrijver (stadsdichter) van Nijmegen.

Sinds 2004 heeft Robben meerdere van zijn boeken gepubliceerd, waarvan sommige prijzen hebben gewonnen. Naast zijn gedichten, prentenboeken en romans schrijft hij ook teksten voor theaters. Hij geeft lezingen en verantwoordelijke workshops voor creatief schrijven.

Prijzen

  • 2009: Voorstellijst voor de Fintro Literatuurprijs in de sectie Jeugdliteratuur voor Zullen we een bos beginnen?
  • 2011: White Raven van de Internationale Jeugdbibliotheek München voor De Zuurtjes
  • 2014: Grote Inktslaaf Li…Lees verder op Wikipedia