Documentaire over de geschiedenis van de Europese wildernis.
Onderwerp
Natuur, Fauna, Flora
Titel
Les saisons
Regisseur
Jacques Perrin Jacques Cluzaud
Componist
Bruno Coulais
Taal
Frans
Uitgever
Dutch Filmworks, 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
92 minuten
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Omslagondertitel: 20.000 jaar wildernis in het hart van Europa
EAN
8719372003442

Besprekingen

Natuurdocumentaire van de Franse filmmakers Jacques Perrin en Jacques Cluzaud, bekend van onder meer 'Oceans' (2010) en 'The travelling birds' (2001). De twee schetsen de geschiedenis van de Europese wildernis vanaf het einde van de laatste ijstijd tot heden. Vroeger was het oerbos het terrein van wolven, beren, vossen, lynxen en wilde paarden, nu is bijna al het bos omgevormd tot landbouwgebied. De prachtige beelden zijn gemaakt in vier seizoenen in o.a. Noorwegen, Frankrijk, Roemenië en Nederland (Oostvaardersplassen). De recensenten geven 2 of 3 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 15-12-'16) vindt het jammer dat er dierentrainers gebruikt zijn om zaken in scène te zetten en acteurs in de rol van jager-verzamelaars, boeren en soldaten: '(...) Les saisons mag er dan oogstrelend uitzien, de film is ook een nogal gekunsteld natuurportret geworden waarin Perrin en Cluzaud te veel regisseren en te weinig registreren. (...) Zo is Les saisons te veel een geforceerd waarschuwend vingertje gewor…Lees verder

Over Jacques Perrin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Jacques Perrin, (Parijs, 13 juli 1941) is een Frans acteur, regisseur en filmproducent.

Zijn zoon heet Maxence Perrin. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader, en speelt ook al veel rollen.

Filmografie

Acteur (selectie)

  • 1958: Les Tricheurs (Marcel Carné)
  • 1960: La Ragazza con la valigia (Valerio Zurlini)
  • 1962: Cronaca familiare (Valerio Zurlini)
  • 1963: La corruzione (Mauro Bolognini)
  • 1965: La 317e Section (Pierre Schoendoerffer)
  • 1965: Compartiment tueurs (Costa-Gavras)
  • 1966: La Ligne de démarcation (Claude Chabrol)
  • 1967: Les Demoiselles de Rochefort (Jacques Demy)
  • 1967: Un homme de trop (Costa-Gavras)
  • 1969: Z (Costa-Gavras)
  • 1969: L'invitata (Vittorio De Seta)
  • Lees verder op Wikipedia