Boek
Nederlands

Sigi 2

Jan Simoen (auteur), Patrick Storms (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Sigi schrijft in zijn dagboek over de dingen die hij meemaakt op school, over zijn familie en zijn verliefdheden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Puberteit, Schoolleven
Titel
Sigi 2 / Jan Simoen ; tek. Patrick Storms
Auteur
Jan Simoen
Illustrator
Patrick Storms
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2004
103 p. : ill.
ISBN
90-317-2140-9

Besprekingen

Sigi 2 is een nieuwe bundeling columns van de 'coole' puber Sigi(swald) uit het tijdschrift 'ID'. Het dagboekidee haakt in op de vroegere succesformule van René Swartenbroeckx die indertijd voor het tijdschrift 'Zonneland' Duupje en voor het tijdschrift 'Top' Miss Puntje creëerde. De idee van de geniale puber volgt het spoor van Adrian Mole, hoewel Sigi veel minder spitant overkomt.

De stukjes zijn vlot leesbaar, maar weinig sprankelend, vaak voorspelbaar en gebouwd op clichés. Leuk voor een tijdschrift, maar niet de moeite om nog eens te bundelen. [Jet Marchau]
Je moet wel heel erg tegen meligheid kunnen als je in staat bent de verschillende korte belevenissen van Sigi aan te kunnen. Dit is inmiddels het tweede deel van het dagboek van puber Sigi; hij blijft zich op een verveelde en flauwe wijze afzetten tegen de gevestigde orde: zijn moeder, school, meisjes, op vakantie, waar dan ook. Het taalgebruik is simpel. De hoofdstukjes hebben een lengte van hooguit 2-3 bladzijden. De stripachtige zwartwitillustraties passen qua niveau uitstekend bij de verhaaltjes. De bundeling verhalen komt uit ID, een (Belgisch) tijdschrift voor de lagere klassen van het middelbaar onderwijs. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Jan Simoen

Jan Simoen kan verwijzen naar:

  • Jan Simoen (schrijver), een Belgische schrijver
  • Jan Simoen (voetballer), een gewezen Belgische voetballer


Lees verder op Wikipedia