Boek
Nederlands

De beller op lijn vier

J.D. Barker (auteur), Ralph van der Aa (vertaler)
Een diskjockey wordt tijdens haar radioprogramma door een beller gedwongen om mee te doen aan een dodelijk spel.
Titel
De beller op lijn vier
Auteur
J.D. Barker 1971-
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A caller's game
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
397 p.
ISBN
9789022592816 (paperback)

Besprekingen

Diskjockey Jordan Briggs heeft een slechte start als ze bijna te laat is voor haar ochtendprogramma en het wordt alleen maar slechter. Een beller, Bernie, laat haar kiezen tussen Ubers of taxi’s. Al snel blijkt het een dodelijk spel als er zeven taxi’s ontploffen. Daarna gaat het in sneltreinvaart mis. Jordan weigert mee te spelen met Bernie met als gevolg dat de hele zaak explodeert. Letterlijk. Jordan wordt gedwongen een onmenselijke keuze te maken. Thriller die zich op één ochtend afspeelt en die het puur moet hebben van effectbejag, waarbij zaken als plot, karaktertekening en dialogen ondergeschikt zijn. Na de helft van het boek is bekend wie en wat hierachter steekt en wat de drijfveer is. Vanaf dat punt trekt de auteur alle registers open met doden en explosies, zodat de lezer amper tijd heeft om de verhaallijn te volgen. Kan zonder bewerking verfilmd worden. Vergelijkbaar met het werk van Arlidge. De auteur werkte samen met James Patterson.

Over J.D. Barker

J. D. Barker, of Jonathan Dylan Barker, (1971) is een Amerikaanse bestseller-auteur van spannende thrillers, vaak met elementen van horror, misdaad, mysterie, sciencefiction en het bovennatuurlijke. Zijn debuutroman Forsaken was finalist voor een Bram Stoker Award in 2014.

Levensloop

Barker werd geboren op 7 januari 1971 in Lombard, Illinois en bracht de eerste veertien jaar van zijn leven door in Crystal Lake, Illinois. Daarna verhuisde het gezin naar Englewood, Florida. Hij ging naar de Lemon Bay High School en studeerde af in 1989. Hij schreef zich in aan het Art Institute of Fort Lauderdale, waar hij later een graad in bedrijfskunde behaalde.

Tijdens zijn studie kwam een schrijfopdracht in handen van Paul Gallotta van het tijdschrift Circus. Gallotta nam contact op met Barker en vroeg hem zich bij de staf van 25th Parallel aan te sluiten. Daar werkte hij samen met d…Lees verder op Wikipedia