Strip
Nederlands

Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 5

Jean-Michel Charlier (scenarist), Victor Hubinon (illustrator)
+1
Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 5
×
Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 5 Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 5

Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 5

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Erik, de zoon van Roodbaard, krijgt van de Franse gouverneur een kaperbrief, maar moet eerst een gevaarlijke missie uitvoeren: het door de Engelsen belegerde Fort-de-France bevrijden... Deze bundeling bevat naast 3 lange verhalen ("De kaperbrief", "De bevrijding van Fort-de-France" en "De onzichtbare piraat") ook het korte verhaal "Het goud van de San Cristóbal".
Bevat
De kaperbrief
De bevrijding van Fort-de France
De onzichtbare piraat
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 5
Scenarist
Jean-Michel Charlier 1924-1989
Illustrator
Victor Hubinon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Barbe rouge [5]
Uitgever
Haarlem: Sherpa, 2015
180 p. : ill.
ISBN
9789089880789 (hardback)

Besprekingen

Vijfde deel van de heruitgave van de stripserie 'Roodbaard', waarin drie verhalen over Roodbaard en diens aangenomen zoon Erik zijn gebundeld plus een kort verhaal als extra. Centraal thema is de solidariteit tussen de twee. Ofschoon Erik het piratenleven verafschuwt, schiet hij zijn vader steeds te hulp en voor Roodbaard telt alleen het leven van zijn zoon. Dat wordt ook in dit deel duidelijk. Een onbekende piraat doet zich voor als Roodbaard en is verantwoordelijk voor de verdwijning van schepen voor de Mexicaanse kust. Erik wil dit uitzoeken, omdat hij bang is dat zijn vader weer zeeschuimer is geworden. Daarvoor had hij het beleg van de Franse havenstad Fort-de-France door de Britten weten te breken. Het is ongelooflijk hoe de scenarist steeds nieuwe oplossingen weet te verzinnen, als Erik in een uitzichtloze situatie is geraakt. Deze fraaie heruitgave is voorzien van enkele dossiers over de Franse stripgeschiedenis (voorin). In realistische stijl getekende, ingekleurde stripverha…Lees verder

Over Jean-Michel Charlier

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Xavier Dauga

Jean-Michel Charlier (Luik, 30 oktober 1924 — Parijs, 10 juli 1989) was een Belgisch stripauteur. Hij is een van de co-auteurs van de stripreeks Buck Danny, samen met tekenaar Victor Hubinon. Zijn beroemdste serie is Blueberry die hij maakte met tekenaar Jean Giraud.

Biografie

Jean-Michel Charlier werd geboren in een bescheiden milieu. In zijn jeugd was hij padvinder. Hij kreeg de kans rechten te studeren en was korte tijd ook actief als advocaat. Maar zodra hij hiertoe de kans kreeg, begon hij te werken in de stripwereld. Charlier was een avonturier en werkte ook enige tijd als piloot.

Scenarist

Charlier was waarschijnlijk de belangrijkste scenarist van realistische avonturenstrips in Frankrijk en België van de twintigste eeuw. Wat René Goscinny was voor humoristische strips, was Charlier voor realistische stripboeken. Hoewel hij beroemd werd door zijn schrijverscapaciteiten, begon C…Lees verder op Wikipedia