Het leven van twee Amerikaans-Joodse zussen, opgroeiend in de jaren '50, blijkt niet zo te gaan zoals zijzelf en hun omgeving hebben gepland.
Titel
Zij
Auteur
Jennifer Weiner
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mrs. Everything
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
477 p.
ISBN
9789022577417 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Jo neemt voor het eerst deel aan de mars voor gelijkheid als haar moeder haar zwarte werkster ontslaat. Daardoor verliest Jo het contact met haar vriendinnetje. Jo is zelf het zwarte schaap van de Joodse familie. Haar moeder focust zich op Jo’s mooie, intelligente zusje Bethie. Maar dingen gaan niet als gepland. Bethie krijgt een laag zelfbeeld na misbruik door haar oom, heeft eetstoornissen en komt in contact met drugs. Als ze tijdens een feestje wordt verkracht en zwanger blijkt te zijn, wordt Jo geroepen. Die is er net achter dat haar grote liefde Shelley gaat trouwen. Jo zou een wereldreis met haar gaan maken. Jo betaalt met het geld voor de reis de abortus van Bethie. Ze ziet Shelley trouwen en trouwt kort daarop zelf met Dave. Terwijl Bethie de wereld rondreist om zichzelf te vinden en gaat samenwonen met haar zwarte studievriend, wordt Jo de huisvrouw die ze nooit wilde zijn. Prachtige dubbele betekenis van de titel. Roman van de Amerikaanse auteur (1970) met mooie karakters ov…Lees verder

Over Jennifer Weiner

Jennifer Weiner (28 maart 1970) is een Amerikaans schrijver, televisieproducent en journalist. Ze werkt en woont in het Amerikaanse Philadelphia. Haar eerste boek werd gepubliceerd in 2001 en heette Goed in bed. Haar tweede boek, In haar schoenen, werd verfilmd als In Her Shoes, een film met Cameron Diaz, Toni Collette en Shirley MacLaine.

Jeugd en opleiding

Weiner werd geboren in DeRidder in de Verenigde Staten van Amerika, waar haar vader werkte als legerarts. Na haar eerste levensjaar verhuisde de familie naar Simsbury Center, waar Weiner haar jeugd doorbracht. Op haar zestiende overleed haar vader aan een overdosis crack.

Haar eerste boek, Goed in bed, is losjes gebaseerd op haar eigen leven: net als de hoofdfiguur in het verhaal scheidden de ouders van Weiner op haar zestiende en kwam haar moeder uit de kast als lesbienne op haar vijfenvijftigste. Weiner gin…Lees verder op Wikipedia