Boek
Nederlands

De kleine bakkerij aan het strand

Jenny Colgan (auteur), Elise Kuip (vertaler)
Na een faillissement verhuist een jonge vrouw tijdelijk naar een rustiek dorp waar ze verwikkeld raakt in romantische gebeurtenissen.
Titel
De kleine bakkerij aan het strand
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little beach street bakery
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
381 p.
ISBN
9789024585427 (paperback)

Besprekingen

Na een faillissement en een hierdoor min of meer verbroken relatie zit Polly ineens zonder vriend, zonder woonruimte en zonder baan. Fel tegen de zin van haar beste vriendin Kerensa verhuist ze van de dure stad naar een mysterieus verlaten dorpje in Cornwall dat door het getij regelmatig van de wereld afgesloten is. Hier ontmoet ze drie interessante mannen: een knappe lokale visser, de vriendelijke dierenarts en een geheimzinnige stoere Amerikaanse bijenhouder. Een gewonde papegaaiduiker wordt door Polly verzorgd en wil overal mee naar toe. Ze noemt hem Neil en hij is erg eigenwijs en vertederend. De verhuizing is bedoeld als tijdelijk, tot ze weer werk heeft, en om dingen op een rijtje te krijgen. Maar ze wordt bijna ongemerkt de grote concurrente van de bakkerij in het dorp door haar bakhobby die ze kan uitleven dankzij de rustieke oven in haar sfeervolle oude huis bij de haven. Intelligent geschreven, warm en grappig verhaal met een authentieke gevoelstoets en een mooie, gelaagde s…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia