Boek
Nederlands

Eindeloos dichtbij

Jenny Colgan (auteur), Els van Son (vertaler)
Als Lissa uit Londen en Cormac uit een dorpje in Schotland, twee verpleegkundigen, een uitwisselingsprogramma volgen om elkaars werkomgeving te verkennen en om wat afstand van hun alledaagse routine te nemen, raken ze door elkaar gei͏̈ntigreerd.
Titel
Eindeloos dichtbij
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five hundred miles from you
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
381 p.
ISBN
9789024590988 (paperback) 9789021033563 (paperback, sticker)

Besprekingen

Lissa, verpleegkundige in Londen, is getuige van de tragische dood van een kind van vijftien. Ze is daarna niet meer dezelfde; ze is angstig, ze kan niet slapen en haar concentratie neemt af. De afdeling personeelszaken stelt voor dat zij een uitwisselingsprogramma gaat volgen om te herstellen. Lissa gaat naar een klein dorp in Schotland om daar de baan van Cormac over te nemen, die in Londen aan de slag gaat. Ze kennen elkaar niet, en eerst communiceren ze alleen over hun patiënten om de continuïteit van de zorg te garanderen. Als ze elkaar beter leren kennen, neemt de diepte van hun interactie toe. Beide plaatsen en lokale bewoners zijn perfect beschreven, met humor en oog voor detail, en het contrast tussen Londen en Kirrinfief is het sterkste element van het verhaal. Het is makkelijk leesbaar met een aantal krachtige stukken over posttraumatische stressstoornis en het werken in de gezondheidszorg. Afzonderlijk te lezen deel 3* van de ‘Happy ever after’-serie.

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Lees verder op Wikipedia