Boek
Nederlands

Het Cupcake Café

Jenny Colgan (auteur), Anna Visser (vertaler)
Als een jonge vrouw wordt ontslagen door haar baas en minnaar, gaat ze doen waar haar passie altijd heeft gelegen: cakejes bakken.
Titel
Het Cupcake Café
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Anna Visser
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Meet me at the Cupcake Café
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2022
459 p.
ISBN
9789024593378 (paperback)

Besprekingen

Nadat de jonge Engelse Issy van haar baas en minnaar te horen krijgt dat ze ontslagen wordt op een saai makelaarskantoor, gaat ze doen wat ze echt leuk vindt en waar ze goed in is: cakejes bakken. Van jongs af stond ze in de bakkerswinkel van haar grootvader die haar de kunst van het bakken heeft bijgebracht. Ze volgt haar droom en opent een café. Na een moeilijke start weet Issy geheel op haar eigen manier haar café tot een succes te maken, totdat haar voormalige baas en projectontwikkelaar zijn slag wil slaan. In deze bestseller komen de karakters duidelijk en herkenbaar naar voren door de vlotte dialogen en het wisselende vertelperspectief. Aardig is het contrast tussen de harde zakenwereld en de warme, menselijke benadering van Issy die uiteindelijk het meest succesvol is. Ondanks de enigszins voorspelbare ontwikkelingen is het een grappig en onderhoudend ‘feel-good-story’ waarin de romantiek een belangrijke rol speelt. Bevat recepten voor bakliefhebbers van verleidelijk lekkere c…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Lees verder op Wikipedia