Dwarsligger
Nederlands

Het eindeloze strand

Jenny Colgan (auteur), Els van Son (vertaler)
De bevolking van het Schotse eiland Mure plukt de vruchten van de samenwerking met de rijke Amerikaan Colton Rogers, waardoor het eiland een toeristische trekpleister is geworden.
Extra onderwerp
Dwarsligger
Titel
Het eindeloze strand
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The endless beach
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, 2020
643 p. ; 12 cm
ISBN
9789049807771 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De bevolking van het Schotse eiland Mure plukt de vruchten van de samenwerking met de rijke Colton Rogers, waardoor het eiland een toeristische trekpleister is geworden. Flora, die een relatie heeft met haar baas Joël, ontdekt dat ze steeds verder verwijderd raken van elkaar. Joël heeft blijkbaar geheimen die hij niet kan of wil delen. De Syrische arts Saif bouwt op Mure een nieuw bestaan op als huisarts en moet zijn getraumatiseerde kinderen opvoeden. De enige relatie die goed lijkt te gaan, is die van Colton met de broer van Flora: hij doet een huwelijksaanzoek. Het is een warm verhaal over gemeenschapszin. Maar ook heftig door de problemen waarmee vluchtelingen geconfronteerd worden. De geheimen van Joël zijn terug te voeren op traumatische jeugdervaringen, waardoor hij niet in staat is om zich helemaal over te geven aan Flora. Het is een ontroerend mooi verhaal over vertrouwen en acceptatie dat niet altijd alles mogelijk is. Een absolute aanrader voor een breed publiek dat houdt v…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Lees verder op Wikipedia