Strip
Nederlands

De knuffel

Jim (scenarist), Laurent Bonneau (illustrator)

Romy is lerares. Benjamin is een jonge beeldhouwer die zijn eerste tentoonstelling voorbereidt. Tijdens een weekend in Cadaqués vindt het ondenkbare plaats.

De Knuffel is het verhaal van een op foto vastgelegde vreemdeling op een strand. Het is een verhaal over afscheid nemen. Het is het verhaal van mensen die elkaar vluchtig aanraken. En over bepaalde emoties. Mooie emoties. En

Titel
De knuffel
Scenarist
Jim 1966-
Illustrator
Laurent Bonneau
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'Étreinte
Uitgever
Zedelgem: Saga Uitgaven, 2022
320 p. : ill.
Aantekening
Bevat een achtergronddossier met schetsen en een gesprek met de auteurs
ISBN
9789085527220 (hardback)

Besprekingen

Stripverhaal waarin beeldhouwer Benjamin op de terugweg van een korte vakantie betrokken raakt in een zwaar verkeersongeval. Hij komt er uit met de nodige schrammen, maar zijn vriendin Romy, belandt in een coma waaruit ze niet meer zal ontwaken. Op zijn telefoon bekijkt Benjamin de laatste foto's van het strand, waarop hij een vrouw in een zwart badpak ziet. Hij gaat op zoek naar deze mysterieuze vrouw, maar niemand kan Romy vervangen, wiens hart inmiddels getransplanteerd is. Driehonderd pagina's lang mochten beide makers hun gang gaan in een experiment waarin een los scenario, met af en toe een filosofische insteek, stilaan vorm kreeg in een meeslepend verhaal dat strak getekend en eerder monotoon ingekleurd werd. Maar het resultaat is verbluffend, knap en sterk. Wellicht goed voor een bekroning tot "album van het jaar".

Over Jim

Jim kan verwijzen naar:

  • Jim (voornaam) - jongensnaam
  • JIM - voormalige Vlaamse televisiezender
  • Jim (Arabische letter) - vijfde letter van het Arabische alfabet.
  • Jim (geslacht) - geslacht van hooiwagens
  • Jim Bakkum - Nederlandse zanger, acteur en tv-presentator
  • Jouw Ingebrachte Mentor - vrijwillige mentor in de jeugdzorg


Lees verder op Wikipedia