Strip
Nederlands

Mijn zoon de moordenaar : (Donjon niveau 90)

Joann Sfar (scenarist), Lewis Trondheim (scenarist), Blutch (illustrator)
In Donjon Monsters komen bijfiguren uit de wereld van Donjon aan bod. Zo hebben we Jan-Jan de Boeman leren kennen, kennis genomen van het liefdesverdriet van Biscarra de Reus en van de wapenfeiten van Marvin de Rode. Elk album in deze reeks is van de hand van een andere tekenaar. Marvin (de toekomstige verdediger van de Donjon) is nog een kind wanneer hij met z'n moeder in de stad aankomt. Ze zij
Titel
Mijn zoon de moordenaar : (Donjon niveau 90)
Scenarist
Joann Sfar Lewis Trondheim
Illustrator
Blutch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mon fils le tueur
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2017
47 p. : ill.
ISBN
9789463061933 (hardback)

Besprekingen

De stripreeks 'Donjon' is gesitueerd in een parallelle wereld. Los gezongen van hun wortels en totaal anti-sociaal maken de bewoners elkaar het leven zuur. De personages zijn opportunisten, die zich laten leiden door het moment. Naast de hoofdreeks 'Donjon zenit' zijn de verantwoordelijk tekenaar en scenarist een aantal subseries gestart, die in meerdere tijdvakken leven. In het zevende deel van 'Donjon monsters' komen de verhaallijnen van de jeugd van de toekomstig gezaghebber in de Donjon aan bod. Zijn idioot gedrag en kannibalisme zoekt een uitlaatklep. De schetsmatig karikaturale tekenstijl volgt het cynische scenario op de voet. De gevatte dialogen en de inktzwarte grappen zijn binnen het stripgenre nog steeds uniek.

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar name de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Zwarte olijven (ism Emmanuel Guibert)

Suggesties