Luisterboek
Nederlands
Titel
Iep!
Auteur
Joke van Leeuwen
Verteller
Lot Lohr
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014
2 cd's
Speelduur
ca. 140 min.
ISBN
9789045116631

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*. Warre vindt een wezen dat op een vogel en een meisje lijkt. Hij neemt haar mee naar huis naar zijn vrouw Tine en er ontstaat een hechte band tussen hen en het wezentje. Het vogelmeisje vliegt uit en het verdere verhaal bestaat uit een zoektocht met allerlei ontmoetingen en avonturen, want Tine had zo graag nog even 'Dag' gezegd. Een enorm fantasierijk verhaal waarin niets te dol lijkt. Prettig en levendig voorgelezen door (stem)actrice Lot Lohr, vooral bekend als 'Lot' uit Sesamstraat. Winnaar van een Zilveren Griffel 1997, Gouden Uil 1997 en de Woutertje Pieterseprijs 1997. Verfilmd in 2010. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Joke van Leeuwen

Johanna Rutgera (Joke) van Leeuwen (Den Haag, 24 september 1952) is een Nederlands auteur voor kinderen en volwassenen, dichter, illustrator en performer. Ze woont in Antwerpen.

Biografie

Joke van Leeuwen werd geboren in Den Haag. Haar vader was theoloog en het grote gezin verhuisde regelmatig. Ze woonde onder meer in Amsterdam, Brussel, Kerkrade en Maastricht. In haar ouderlijk huis werd veel gelezen, muziek gemaakt en toneel gespeeld. Van haar tiende tot haar dertiende schreef en tekende ze een eigen huiskrant.

Van Leeuwen studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en de Hogeschool Sint-Lukas Brussel in Schaarbeek. Daarna studeerde ze geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel waarover ze vertelde: "In die tijd moest zo'n studie juist ook exacte componenten hebben, dus ging het over manuren staking, waarbij je over tien uren staking niet weet of tien mannen een uur gestaak…Lees verder op Wikipedia