Boek
Nederlands

Nog even een kusje erop

Jörg Mühle (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Nog even een kusje erop
×
Nog even een kusje erop Nog even een kusje erop
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Klein Konijn is gevallen. Hij heeft een schaafwondje op zijn arm. Klein Konijn moet huilen, want het doet pijn. Help jij om hem te troosten? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, rustige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Pijn hebben, Troosten
Titel
Nog even een kusje erop / [tekst en illustraties] Jörg Mühle
Auteur
Jörg Mühle
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Tupfst du noch die Tränen ab?
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
[20] p. : ill.
ISBN
9789025767440 (hardback)

Besprekingen

Klein Konijn is gevallen. Hij heeft een schaafwondje op zijn arm. Oei, het begint zelfs te bloeden! Klein Konijn moet huilen, want het doet pijn. Zullen we hem troosten? We plakken een pleister op de wond, zeggen een mooie toverspreuk en geven een kusje op de zere plek. Zou dat helpen? Een lief, herkenbaar verhaal over pijn hebben en hoe daarmee om te gaan. Het taalgebruik is eenvoudig. Per twee pagina’s zijn er circa drie korte regels tekst. Het lettertype is royaal en speels. Op de ene pagina staat de tekst, op de tegenoverliggende pagina zien we een simpele kleurenillustratie van Klein Konijn. De illustraties zijn erg schattig: een aandoenlijk kinderkonijntje met een groot hoofd en een guitig snoetje. De effen achtergrond maakt dat het geheel rustig oogt. Het boekje is interactief: kinderen mogen helpen om Klein Konijn te troosten. We lezen zinnen als: 'We plakken er snel een pleister op (…) Wil jij dat doen?’ of ‘Geef er maar een kusje op.’. Een fijn kartonboekje waarin het rituee…Lees verder

Nog even een kusje erop

Klein Konijn is gevallen. De luisteraar wordt uitgenodigd om te helpen. Eventjes blazen, een pleister, een toverspreuk ... verschillende remedies komen aan bod. Na het troosten kan/moet de luisteraar nog even zijn traantjes drogen, het neusje snuiten en het vuil van z'n kleren vegen. Nu kan Klein Konijn weer gaan spelen!Het simpele verhaaltje is voor een peuter uit het dagelijkse leven gegrepen en dus zeer herkenbaar. Het verschil met vele andere boekjes ligt in het feit dat je als peuter op elke bladzijde uitgenodigd wordt om mee te doen: Konijn verzorgen, weer proper maken, ... Op de volgende bladzijde zie je dan telkens het resultaat van je actie. Best leuk gevonden om actie te brengen in het voorlezen. De illustraties zijn best oké. De expressie op Klein Konijns gezicht is duidelijk voor de jonge lezertjes. De achtergrondkleuren zijn heel aantrekkelijk, zeker het donkerroze op de prent waarop Klein Konijn begint de bloeden zet het verhaal kracht bij.