Boek
Nederlands

Nog even mijn haartjes wassen

Jörg Mühle (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Nog even mijn haartjes wassen
×
Nog even mijn haartjes wassen Nog even mijn haartjes wassen

Nog even mijn haartjes wassen

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Klein Konijn gaat in bad. Doe jij wat shampoo op zijn hoofd? O jee, de föhn is stuk. Blaas jij Klein Konijn even droog? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, rustige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Haar, Bad
Titel
Nog even mijn haartjes wassen
Auteur
Jörg Mühle
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Badetag für Hasenkind
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
[22] p. : ill.
ISBN
9789025765835 (hardback)

Besprekingen

Een aandoenlijk getekende Klein Konijn gaat in bad. De lezer wordt aangespoord actief aan het verhaaltje mee te doen door aanmoedigende zinnen als: ‘Roep hem maar gauw!’ of ‘Doe jij wat shampoo op zijn hoofd?’ (waarna Klein Konijn er opeens uitziet als een poedel…). Grappig is ook dat na het uitspoelen zijn oren druipend naar beneden hangen. Lekker drogen, beetje crème, Klein Konijn ziet er weer piekfijn uit! Het zelf droog blazen omdat de föhn kapot is, zal het ook goed doen bij kleintjes. Op de eenvoudige illustraties tegen een gekleurde, lege achtergrond is alles goed te volgen. Het vierkante boekje met twee afgeronde hoeken is uitgevoerd in stevig karton. De illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijde van het omslag. Eerder verscheen 'Nog even achter mijn oortjes kriebelen' (2015)*. Een heel leuk en geslaagd, interactief boekje voor vanaf ca. 1,5 jaar.

Nog even mijn haartjes wassen

Klein Konijn gaat in bad. Zijn haartjes worden gewassen en gedroogd. En na nog wat crème op zijn gezicht kan hij zijn kamerjas aantrekken en is hij weer piekfijn.Het simpele verhaaltje is voor een peuter uit het dagelijkse leven gegrepen en dus zeer herkenbaar. Het verschil met vele andere boekjes ligt in het feit dat je als peuter op elke bladzijde uitgenodigd wordt om mee te doen: Konijn roepen, shampoo op zijn hoofd doen, je handen voor zijn gezicht houden, over zijn neus aaien, hem droog blazen. Op de volgende bladzijde zie je dan telkens het resultaat van je actie. Best leuk gevonden om actie te brengen in voorlezen. De illustraties zijn niet gek, zeker die waarop Konijn haast van z’n krukje geblazen wordt. De achtergrondkleuren zijn heel aantrekkelijk: blauw voor het natte gedeelte en geel voor het droge gedeelte van het verhaaltje.