Avenue des doods : misdaadroman

Jos Pierreux (auteur)
+1
Avenue des doods : misdaadroman
×
Avenue des doods : misdaadroman Avenue des doods : misdaadroman

Avenue des doods : misdaadroman

In de reeks:
Genre:
Titel
Avenue des doods : misdaadroman
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2014
288 p.
ISBN
9789460012655 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Inspecteur Luk Borré, werkzaam in de mondaine badplaats Knokke, is het type inspecteur dat de wet flexibel interpreteert: zijn salaris is te mager dus er moet zo nu en dan wat aan de strijkstok – de zijne dan welteverstaan - blijven hangen. Bovendien wil hij koste wat kost voorkomen dat zijn vrouw Rena haar oude beroep als callgirl weer hervat. De erfenis die haar ten deel valt, uitgesproken op het sterfbed van een crimineel, komt dan ook als geroepen. Maar waar is dat geld? Eén ding is zeker, hij is niet de enige die ernaar op zoek is. Dit is het elfde boek met in de hoofdrol de niet altijd sympathieke speurder Borré en kan als zelfstandig boek gelezen worden. De beschrijvingen van het Knokse milieu, de Belgische politiek en het Vlaamse politieapparaat zijn scherp, soms bijna karikaturaal. Het ongepolijste taalgebruik met snelle dialogen en af en toe Vlaams idioom geven het verhaal zijn karakteristieke sfeer. Het plot is spannend, bevat vrij veel zijwegen maar weet de aandacht goed v…Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia