Besloten stad : thriller

Jos Pierreux (auteur)
+1
Besloten stad : thriller
×
Besloten stad : thriller Besloten stad : thriller

Besloten stad : thriller

In de reeks:
Genre:
De politie van Knokke wordt geconfronteerd met een moord terwijl coronamaatreglen het werk van de rechercheurs bemoeilijken.
Titel
Besloten stad : thriller
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2022
334 p.
ISBN
9789464341171 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

‘Besloten stad’ is een detectiveroman van Jos Pierreux. Tijdens de coronapandemie verandert de badplaats Knokke in een spookstad, blijft iedereen in zijn kot en moeten ook de speurders zoveel mogelijk vanuit huis werken. Wanneer in het bos een lijk wordt gevonden, zit rechercheur Stefaan Athenus met de handen in het haar. De politie is onderbemand en hij zal moeten improviseren terwijl coronamaatregelen het onderzoek bemoeilijken. Het verhaal is in vlotte stijl geschreven en geschikt voor een brede groep thriller- en detectivelezers. Jos Pierreux (1957) is een Belgische schrijver en won in 2018 de Knack Hercule Poirotprijs. Hij schreef tientallen boeken.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia