Makkelijk lezen
Nederlands

De eerste moord

Jos Pierreux (auteur)
+1
De eerste moord
×
De eerste moord De eerste moord

De eerste moord

In de reeks:
Een man volgt op straat een vrouw en vermoordt haar met een injectiespuit. Een jongeman ziet het. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.
Taalniveau
ERK B1, Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
De eerste moord
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2022
67 p.
ISBN
9789460019616 (paperback)
TPL Leesboeken

Besprekingen

Een man, die zijn best doet om onopvallend te blijven, achtervolgt een vrouw op straat. We weten niet waarom, maar ze is zijn doelwit, ze moet dood. De moord met een injectiespuit wordt echter gezien door een jongeman, die weet te ontsnappen aan de hem achtervolgende moordenaar. Later confronteert de jongen de man met een bizarre vraag. Een vreemde conversatie volgt, evenals een verrassend einde. Er zijn weinig personages: de naamloze ik-verteller, een even anonieme vrouw en de jongen. Alles vindt plaats dicht bij elkaar en in korte tijd. Er zijn meer beschrijvingen dan dialogen die de onderhuidse spanning doen toenemen. Deel uit de Wablieft-reeks, die bestaat uit verhalen van Vlaamse auteurs in een klare taal geschreven, zonder moeilijke woorden en in korte zinnen. De doelgroep zijn beginnende volwassen lezers. Misdaadauteur Jos Pierreux weet in deze zeer korte roman toch voldoende spanning in te bouwen. Hij schreef al meer dan 20 thrillers en romans en won in 2018 de Hercule Poirot-…Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia