De man die niet van vrouwen hield : geen autobiografie

Jos Pierreux (auteur)
+1
De man die niet van vrouwen hield : geen autobiografie
×
De man die niet van vrouwen hield : geen autobiografie De man die niet van vrouwen hield : geen autobiografie

De man die niet van vrouwen hield : geen autobiografie

In de reeks:
Genre:
Titel
De man die niet van vrouwen hield : geen autobiografie
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2016
320 p.
ISBN
9789460014154 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De snobistische burgemeester van Knokke, de meest mondaine badstad van Vlaanderen, hoort dat in zijn stad de levensverwachting van vrouwen lager ligt dan elders en vraagt om een onderzoek. Inspecteur Luk Borré ontdekt dat er het laatste anderhalf jaar niet minder dan twintig vrouwen tussen de dertig en vijftig vermoord zouden kunnen zijn. Na het ondervragen van enkele mannen van wie de echtgenote onlangs overleden is, kan hij alleen maar constateren dat ze allemaal een perfect alibi hebben. Tot hij ergens iets hoort over een huurmoordenaar. De Vlaming Jos Pierreux (1957) is altijd een plezier om te lezen geweest. Zijn taalvirtuositeit, zijn originele vergelijkingen en metaforen, zijn typeringen van de mondaine badgasten en zijn zelfrelativering zorgden altijd weer voor meerdere leuke momenten per pagina. De plot was daarbij ondergeschikt aan de sfeer, maar in dit nieuw boek helt de weegschaal te veel naar die ene kant over. De zwakke intrige wordt nodeloos gerekt met allerlei uitweidi…Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia