Het tweede skelet : misdaadroman

Jos Pierreux (auteur)
+1
Het tweede skelet : misdaadroman
×
Het tweede skelet : misdaadroman Het tweede skelet : misdaadroman

Het tweede skelet : misdaadroman

In de reeks:
Genre:
Titel
Het tweede skelet : misdaadroman
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2020
375 p.
ISBN
9789460018886 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een tweetal inspecteurs bij het politiekorps van Knokke-Heist raakt verwikkeld in een hopeloos geacht onderzoek als er een skelet wordt gevonden in Eekloo. Het Meetjesland behoort weliswaar niet tot hun regio, maar de zandgrond is afkomstig van BIG, de bouwonderneming in Knokke. Daniël Pisters, wiens zoon twintig jaar geleden overboord sloeg, voelt zich persoonlijk betrokken bij de identificatie van het skelet en sleept zijn collega Luk Borré, tijdelijk zijn meerdere, mee in een verwoede maar schier onmogelijke speurtocht. Wat heeft de eigenaar van de afgraving, Barend Cools, te maken met wat een moord lijkt te zijn? Of moet er verder terug worden gezocht? Wie was vijftien jaar geleden de eigenaar van het terrein? De tijd begint te dringen voor korpscommandant ad interim Luk Borré; als hij de zaak niet heeft opgelost voor zijn chef terugkeert, staat hij in zijn hemd en zal hij worden beloond met degradatie. De auteur zet een uiterst geloofwaardig verhaal neer en is daarbij zeer actuee…Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia