Hoe je krijgt wat je verdient

Jos Pierreux (auteur)

Hoe je krijgt wat je verdient

In de reeks:
Genre:
Titel
Hoe je krijgt wat je verdient
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2017
302 p.
ISBN
9789460015243 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Speurder Borré is getuige van de opvallende zelfmoord van een schilder in zijn mondaine Vlaamse badstad Knokke. Kort daarop pleegt ook de moeder van de jongeman zelfmoord ogenschijnlijk uit verdriet of werd ze geholpen? Haar man is de hoofdverdachte. Een derde verdacht overlijden op korte tijd is de ex van de schilder, nu de vriendin van een collega van Borré. Van een andere collega overlijdt de man die al jaren in een onomkeerbare coma lag. Het lijkt erop dat zijn levenseinde bespoedigd werd, door de collega of door haar vriendin-wetsdokter? Pierreux (1957) schrijft al jarenlang onderhoudende thrillers waarbij vooral de psychologische portrettering van zijn Knokse corps de bovenhand haalt op de plot. De meestal fijnzinnige humor die hij in zijn eerste thrillers etaleerde maakte gaandeweg plaats voor meer serieux. Voor iemand die instapt in de reeks is de plot, ondergeschikt dus aan personages en dialogen, waarschijnlijk wat zwakjes en de ontknoping vergezocht. Niet zijn beste werk.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia