Boek
Nederlands

La Réserve en de vloek van het zesde gebod

Jos Pierreux (auteur)
+1
La Réserve en de vloek van het zesde gebod
×
La Réserve en de vloek van het zesde gebod La Réserve en de vloek van het zesde gebod

La Réserve en de vloek van het zesde gebod

In de reeks:
Genre:

Besprekingen

Voor wie het niet zou weten: het zesde gebod waarschuwt ons voor onkuisheid. Onkuise gedachten in daden, in de vorm van incest en pedofilie, zijn dan ook aan de orde van de dag in de nieuwste thriller van Jos Pierreux. Het is alle hens aan dek geblazen voor commissaris Mangels, inspecteur Luk Borré en het politieteam van Knokke-Heist wanneer het lijk van een volwassen vrouw aanspoelt en op de koop toe ook een aantal tieners spoorloos verdwijnen. Het onderzoek naar deze twee op het eerste gezicht ongerelateerde zaken verloopt moeizaam, en de spanning is te snijden in de mondaine Belgische badstad. De sfeer wordt er niet beter op als ook de meningen en belangen verdeeld geraken met betrekking tot de geplande afbraak van het luxehotel La Réserve, ooit het architectonische pronkstuk van een megalomane koning. Burgemeester-graaf Leopold Lippens is voorstander van afbraak en commissaris Mangels, die zich verdiept in heemkunde, schrijft een artikel waarin hij pleit voor het behoud ervan. La …Lees verder
Het politiekorps van de Belgische kustplaats Knokke heeft het niet alleen druk met het onderzoek naar een aangespoeld lijk en de opsporing van een aantal verdwenen tieners, maar ieder van hen heeft ook nog zo zijn eigen problemen. Als dan ook nog een van de brigadiers verdwijnt, hebben ze geen rust tot ze weten wat er gebeurd is. Vijfde boek met de Knokse inspecteur Luc Borré en zijn collega’s in de hoofdrol. De eerste twee delen van deze misdaadserie werden genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. De auteur heeft een zeer eigen schrijfstijl met flitsende dialogen en knappe observaties die met een goed getroffen woordkeus - die veel sarcasme en humor bevat - vlijmscherp beschreven worden. Veel aandacht voor de verschillende speurders, en de sociale misstanden in de mondaine badplaats. De plot daarentegen is wat mager uitgewerkt en ondergeschikt aan het lief en leed van de personages. Kan als zelfstandig deel gelezen worden, maar komt waarschijnlijk beter tot zijn recht als onderdeel v…Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia