Niets erger dan spijt : thriller

Jos Pierreux (auteur)

Niets erger dan spijt : thriller

In de reeks:
Genre:
Terwijl in het hele land terreurdreiging niveau 3 heerst, worden in Knokke twee tienermeisjes verkracht. Hun aanrander heeft kenmerkende tatoeages. Luk Borré bijt zich in het onderzoek vast. Er wordt een aanslag gepleegd op zijn leven: wie wil zich op de speurder wreken en waarom? Als mama Borré gehospitaliseerd wordt, heeft zij maar één wens. Haar zoon wordt geacht ervoor te zorgen dat die ingewi
Titel
Niets erger dan spijt : thriller
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2018
387 p.
ISBN
9789460016639 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Voor de veertiende* keer reeds is inspecteur Luk Borré het hoofdpersonage in de nieuwe detective van de auteur (1957). En ook deze keer is de plaats van handeling de mondaine badplaats Knokke. Het is najaar 2015. Na de aanslagen in Parijs is in België terreurdreiging niveau 3 uitgeroepen. In Knokke zijn twee tienermeisjes verkracht. Hun aanrander heeft erg in het oog lopende tatoeages. Inspecteur Borré is een van de speurders die belast is met het onderzoek. Hij heeft ook persoonlijke zorgen. Zijn hoogbejaarde moeder, met wie hij de laatste jaren weinig contact had, is opgenomen in het ziekenhuis en wil Luks steun bij haar euthanasieverzoek. Alsof het nog niet genoeg is, wordt Borré beschoten als hij het ziekenhuis verlaat. Ook nu weer voert de humoristisch-sarcastische toon waarmee Borré door het leven stapt, de boventoon. Vlot geschreven, vrij spannend verhaal met veel ‘couleur locale’ dat met vaart verteld wordt. Thriller met Knokse speurder Luc Borré in de hoofdrol rond de thema’s…Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia