Boek
Nederlands

Ondertussen in Lippensville : andermaal een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurde...

Jos Pierreux (auteur)
+1
Ondertussen in Lippensville : andermaal een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurde...
×
Ondertussen in Lippensville : andermaal een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurde... Ondertussen in Lippensville : andermaal een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurde...

Ondertussen in Lippensville : andermaal een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurde...

In de reeks:
Genre:

Besprekingen

Na La Réserve en de vloek van het zesde gebod verwachten de fans van thrillerauteur Jos Pierreux zich aan een 'zeven' in de titel van een volgende boek. Pierreux verrast dus niet alleen met zijn titel, maar ook qua stijl en intrige zit er verandering en vernieuwing in zijn nieuwste boek. Badplaats Knokke-Heist met burgervader Lippens maakt dan nog wel deel uit van de plot, maar halfweg het verhaal stuurt Pierreux zijn hoofdpersonage, speurder Luc Borré, naar Luik. Dat stelt hem in de gelegenheid om enkele rake beschouwingen en spitse formuleringen te spuien omtrent tegenstellingen en vooroordelen tussen Vlamingen en Walen.

De intrige neemt echter een vliegende start in Knokke, waar het speurdersteam achter een serieverkrachter annex --moordenaar aangaat. Deze onderzoekspiste wordt doorsneden met andere intriges die de lezer naar goede gewoonte op het verkeerde been zetten. De aanwezigheid van voetbalclub Standard Luik, die aan de kust het voetbalseizoen komt voorbereiden…Lees verder
Luk Borré, speurder van het politiebureau in de luxe badplaats Knokke-Heist, strijdt niet alleen tegen de misdaad, maar ook tegen zichzelf. Als een collega verkracht wordt, neemt hij het recht in eigen hand en het lijkt of zijn wraakgevoelens voorgoed met hem op de loop gaan. Zijn baas plaatst hem tijdelijk over naar Luik, waar de misdaad nog weliger lijkt te tieren en de agenten geconfronteerd worden met een pedofiele moord op een kleine jongen. De hoofdpersoon lijdt een gekweld leven temidden van een ongelooflijke hoeveelheid misdaden die er in een boek opgelost moeten worden. Een lichtpuntje is de liefde. Te volle misdaadroman met korte karakteristieke zinnen die soms plat en soms geestig overkomen. De Belgische auteur is ondernemer en schreef al zes misdaadromans over Luk Borré. Paperback met normale druk en zeer ruime marges.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia