Rijke mensen sterven niet : thriller

Jos Pierreux (auteur)
+1
Rijke mensen sterven niet : thriller
×
Rijke mensen sterven niet : thriller Rijke mensen sterven niet : thriller

Rijke mensen sterven niet : thriller

In de reeks:
Genre:
Een rechercheur in Knokke krijgt te maken met een dode migrant en komt in contact met mensenhandel, asielzoekers en huisjesmelkerij.
Titel
Rijke mensen sterven niet : thriller
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2023
319 p.
ISBN
9789464341904 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een maatschappelijke detective waarin een dode migrant wordt gevonden met een foto in de hand. Op de achterkant staat: ‘Rijke mensen sterven niet’. De identificatie verloopt moeizaam. Hoe kwam de man aan zijn einde? Het onderzoek brengt speurder Luk Borré en zijn brigade in contact met mensenhandel, asielzoekers en huisjesmelkerij. Al snel onthullen ze een schandaal dat de mondaine badstad Knokke liever verborgen houdt. In vlotte, toegankelijke stijl geschreven. Jos Pierreux (1957) is een Belgische schrijver. Hij ontving de Knack Hercule Poirotprijs 2018 voor zijn meest persoonlijke thriller 'Niets erger dan spijt'. De jury noemde het een 'tour de force’. Pierreux' thrillers spelen zich meestal af in de kuststad Knokke, waaronder zijn laatstverschenen boek 'Besloten stad', dat de Knack Hercule Poirotpublieksprijs 2022 won.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia