Rot fruit : thriller

Jos Pierreux (auteur)
+1
Rot fruit : thriller
×
Rot fruit : thriller Rot fruit : thriller

Rot fruit : thriller

In de reeks:
Genre:
Als in Knokke in een leegstaand pand een verminkt lijk wordt gevonden, moeten inspecteur Borré en zijn team de identiteit van de vermoorde persoon en de eigenaar van het pand zien te achterhalen, alvorens jacht op de moordenaar te kunnen maken.
Titel
Rot fruit : thriller
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2019
311 p.
ISBN
9789460017728 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In de kustplaats Knokke wordt in een leegstaand winkelpand een gruwelijke ontdekking gedaan: een in tientallen stukken en stukjes ontleed lijk. Inspecteur Luk Borré en zijn team worden belast met de onaangename taak om er onderzoek te doen tussen de bromvliegen en in de stank, ondertussen op de huid gezeten door overste Theofiel Mangels. Het is lastig de identiteit van de vermoorde man te achterhalen en onmogelijk wie de eigenaren van het winkelpand zijn. De zaak wordt nog ingewikkelder als overste Mangels gearresteerd wordt als mogelijke moordenaar en er nog twee lijken gevonden worden. Het is een heel vermakelijke misdaadroman, vol opvallende personages met hun eigen meestal ludieke probleempjes, met scherpzinnige dialogen, taalkundige grapjes en een spottende kijk op actuele politieke en/of sociale thematiek. Ook zorgen de onderlinge verhoudingen binnen het politiekorps voor komische situaties. Een sterk punt is dat hierbij de ontwikkeling van het plot niet vergeten wordt. Jos Pier…Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia