Voldaan : wat als je nergens meer voor hoefde te betalen?

Jos Pierreux (auteur)
+1
Voldaan : wat als je nergens meer voor hoefde te betalen?
×
Voldaan : wat als je nergens meer voor hoefde te betalen? Voldaan : wat als je nergens meer voor hoefde te betalen?

Voldaan : wat als je nergens meer voor hoefde te betalen?

Een hogere bankbediende reageert te paniekerig als hij voor een bevreemdend voorval komt te staan.
Onderwerp
Geld
Titel
Voldaan : wat als je nergens meer voor hoefde te betalen?
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2015
181 p.
ISBN
9789460013522 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een uitermate bekwaam en nogal zelfvoldaan kaderlid van een grote bank staat dicht bij een promotie die hem tot in het directiecomité zal brengen. Dan gebeuren er raadselachtige transacties waaruit hij geen wijs wordt: alle persoonlijke uitgaven die hij doet, worden prompt terugbetaald. Vertwijfeld gaat hij op zoek naar een aanvaardbare verklaring, waarbij hij uiteindelijk de verkeerde beslissing neemt. Dit originele idee gaat voor een stuk verloren door de wijdlopige verteltrant. De auteur houdt vrij lang een vlot klinkende badinerende toon aan en verliest zich in te veel pogingen om alles oeverloos uit te leggen. Een strenge redacteur had hier een prachtig kort verhaal van kunnen maken. Gedrukt in een bruine letter.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018, 2022 en 2023 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publiek…Lees verder op Wikipedia