Boek
Nederlands

Ai, een haai

Joukje Akveld (auteur), Anna Sikkes (illustrator)
+1
Ai, een haai
×
Ai, een haai Ai, een haai
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Zo makkelijk kan het gaan. Als je leest over wat je écht interessant vindt, kun je lezen voordat je het weet. Weetjes over je favoriete onderwerpen heb je nooit genoeg. Daarom zijn er nu speelse non-fictieboekjes voor beginnende lezers vanaf zes jaar.

Bam! Lees alles over haaien.

Onderwerp
Haaien
Titel
Ai, een haai
Auteur
Joukje Akveld
Illustrator
Anna Sikkes
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789021475875 (hardback)

Over Joukje Akveld

Joukje Akveld (Leiden, 12 november 1974) is een Nederlands schrijfster en journalist.

Biografie

Akveld werd geboren in Leiden en groeide op in Koudekerk aan den Rijn en Berkel en Rodenrijs. In 1992 verhuisde ze naar Utrecht om daar Nederlands te studeren. Tevens werkte ze in een kinderboekenwinkel. Ze studeerde af met een scriptie over jeugdliteratuur. Hierna verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze werkte voor diverse uitgeverijen. Na bij enkele uitgeverijen als vertaler gewerkt te hebben, maakte Akveld de overstap naar de journalistiek en ging werken bij de jongerenkrant Kidsweek. Hierna ging zij ook stukken en recensies over jeugdliteratuur en theater schrijven voor onder andere Het Parool, Vrij Nederland en Trouw.

In 2010 debuteerde Akveld als zelfstandig schrijver met Tekenaars; kinderboekenillustratoren geportretteerd. In dit boek portretteerde Akveld bekende Nederlandse kinderboekenillustrato…Lees verder op Wikipedia