Boek
Nederlands

Een boek over panda’s (maar niet alleen)

Joukje Akveld (auteur), Dorien Bellaar (illustrator)
+1
Een boek over panda’s (maar niet alleen)
×
Een boek over panda’s (maar niet alleen) Een boek over panda’s (maar niet alleen)

Een boek over panda’s (maar niet alleen)

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Waarom heeft een panda zes in plaats van vijf vingers? Lees van alles over panda's. Met gekleurde illustraties. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Extra onderwerp
Beginnende lezers, panda's
Titel
Een boek over panda’s (maar niet alleen)
Auteur
Joukje Akveld
Illustrator
Dorien Bellaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789021475882 (hardback)

Besprekingen

Een speels informatief boekje met allerlei weetjes over panda's. Er wordt o.a. verteld over waarom sommige dieren zwart-wit zijn, waarom de panda zes in plaats van vijf vingers heeft en wat panda’s eten. Met vrolijke, heldere tekstjes en gekleurde illustraties in een losse tekenstijl. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar. Joukje Akveld (Leiden, 1974) is een zeer bekende schrijver, vertaler, journalist en literatuurcriticus. Ze schreef meer dan veertig boeken. Ze won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Bam! Ik lees'*.

Over Joukje Akveld

Joukje Akveld (Leiden, 12 november 1974) is een Nederlands schrijfster en journalist.

Biografie

Akveld werd geboren in Leiden en groeide op in Koudekerk aan den Rijn en Berkel en Rodenrijs. In 1992 verhuisde ze naar Utrecht om daar Nederlands te studeren. Tevens werkte ze in een kinderboekenwinkel. Ze studeerde af met een scriptie over jeugdliteratuur. Hierna verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze werkte voor diverse uitgeverijen. Na bij enkele uitgeverijen als vertaler gewerkt te hebben, maakte Akveld de overstap naar de journalistiek en ging werken bij de jongerenkrant Kidsweek. Hierna ging zij ook stukken en recensies over jeugdliteratuur en theater schrijven voor onder andere Het Parool, Vrij Nederland en Trouw.

In 2010 debuteerde Akveld als zelfstandig schrijver met Tekenaars; kinderboekenillustratoren geportretteerd. In dit boek portretteerde Akveld bekende Nederlandse kinderboekenillustrato…Lees verder op Wikipedia