Boek
Nederlands

Van wie is die auto?

Joukje Akveld (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Van wie is die auto?
×
Van wie is die auto? Van wie is die auto?
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wie rijdt er in de limousine? De oude dame, de verpleger, de politieagent of de chauffeur in zijn mooie pak? En van wie is de takelwagen en van wie de rode tractor? Vierkant kartonnen prentenboek met humoristische kleurenillustraties en eenvoudige opdrachten. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Auto's
Titel
Van wie is die auto?
Auteur
Joukje Akveld
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2017
[32] p. : ill.
ISBN
9789025766818 (hardback)

Besprekingen

In dit stevig uitgevoerde vierkante boekje met twee afgeronde hoeken en dunkartonnen bladzijden passeren allerlei auto’s de revue, van limousine en brandweerwagen via takelwagen tot tractor. De auto staat telkens op de linkerpagina afgebeeld met de vraag van wie hij is, met op de rechterpagina’s steeds vier gegadigden. Bij het omslaan zie je op een grote illustratie over twee pagina’s het juiste antwoord. Ingevoerden weten natuurlijk meteen dat de rode tractor van Boer Boris is! Met gekleurde, met waterverf gemaakte, gedetailleerde tekeningen. Leuke, uitdagende en interactieve uitgave: samen bedenken wie de juiste persoon is (en wat zullen die anderen voor auto hebben?) en bij de grote illustraties valt heel wat te vertellen. Eerder verschenen in dezelfde opzet 'Van wie is die hoed?' en 'Van wie is dat huis?'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Van wie is die auto?

Dit op het eerste gezicht eenvoudige boekje heeft me vrolijk verrast. De kaft toont een raceauto en vier verschillende personages. 'Van wie is die auto?' lijkt een voorspelbaar boekje te worden, maar dat is het zeker niet. In dit derde deel van de reeks 'Van wie is ...?' is Philip Hopman de illustrator van dienst. De tekeningen zijn modern en niet stereotiep: of wat dacht je van een vrouw als autocoureur? Uiteraard worden er ook clichématige elementen gebruikt, maar die worden omzeild door de nodige humor en de stijlvolle tekeningen. Ze zijn er om duidelijk te maken welk personage bij welk voertuig hoort.Op elke dubbel pagina zie je de vier personages en één voertuig. Wie hoort bij de ziekenwagen? Wie bij de raceauto? Laat je vooral verrassen door de volgende pagina! Daarop krijg je uiteraard de oplossing te zien, maar ook een tafereel dat het vervolg is van dat op de vorige pagina. Zo zie je eerst twee jongens wat mispeuteren, daarna een politieagente die hen de…Lees verder

Over Joukje Akveld

Joukje Akveld (Leiden, 12 november 1974) is een Nederlands schrijfster en journalist.

Biografie

Akveld werd geboren in Leiden en groeide op in Koudekerk aan den Rijn en Berkel en Rodenrijs. In 1992 verhuisde ze naar Utrecht om daar Nederlands te studeren. Tevens werkte ze in een kinderboekenwinkel. Ze studeerde af met een scriptie over jeugdliteratuur. Hierna verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze werkte voor diverse uitgeverijen. Na bij enkele uitgeverijen als vertaler gewerkt te hebben, maakte Akveld de overstap naar de journalistiek en ging werken bij de jongerenkrant Kidsweek. Hierna ging zij ook stukken en recensies over jeugdliteratuur en theater schrijven voor onder andere Het Parool, Vrij Nederland en Trouw.

In 2010 debuteerde Akveld als zelfstandig schrijver met Tekenaars; kinderboekenillustratoren geportretteerd. In dit boek portretteerde Akveld bekende Nederlandse kinderboekenillustrato…Lees verder op Wikipedia