Boek
Nederlands

Toffie en het vliegende penseelzwijn

Julia Boehme (auteur), Julia Ginsbach (illustrator), Merel Leene (vertaler)
+1
Toffie en het vliegende penseelzwijn
×
Toffie en het vliegende penseelzwijn Toffie en het vliegende penseelzwijn
In de reeks:
Toffie; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een arend sluit Toffie op in een hoge boomhut. Zijn vriend Kwast bedenkt een plan om Toffie te redden. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Toffie en het vliegende penseelzwijn
Auteur
Julia Boehme
Illustrator
Julia Ginsbach
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Tafiti und das fliegende Pinselohrschwein
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
74 p. : ill.
ISBN
9789020673555 (hardback)

Besprekingen

Tweede boekje over Toffie, het stokstaartje. Zijn beste vriend Kwast is een penseelzwijn, die graag mooie schilderijen maakt met de kwastjes aan het einde van zijn lange oren. Samen hebben ze het goed op de Afrikaanse savanne. Maar als Kwast een portret van Toffie schildert, let Toffie even niet op zijn omgeving. Gogo, de arend, ziet dan kans om Toffie te grijpen en op te sluiten in een hoge boomhut. Kwast bedenkt een slim plan om zijn vriendje te redden. Groot duidelijk lettertype, ruime interlinie en ruime bladspiegel. Sommige zinnen zijn samengesteld en lopen door over meerdere korte regels. Een nieuwe zin begint niet perse op een nieuwe regel. De tekst (ook drielettergrepige woorden) is rond illustraties geplaatst. Gemiddeld acht genummerde pagina’s per hoofdstuk. Vrolijk geïllustreerd met veel grote en kleine met waterverf ingekleurde pentekeningen. Aan de binnenkant van het omslag een voorstelling van de familie Stokstaart en een recept voor de vegetarische arend. Grappig verhaa…Lees verder

Over Julia Boehme

Julia Boehme (Bremen, 1966) is een Duitse kinderboekenschrijfster.

Leven

Boehme studeerde na de middelbare school Literatuurwetenschap en Musicologie in Berlijn en werkte tevens als redactrice. In deze tijd schreef ze al talloze artikelen voor kranten en radiostations.

Na haar studie werkte ze als redacteur voor de kindertelevisie, waar ze het programma Käpt’n Blaubär ontwikkelde en produceerde.

Sinds 2000 werkt Boehme als freelance auteur en heeft ze haar baan als redacteur opgegeven. Ze woont nu met haar gezin in Berlijn.

Werken

Na haar werken uit haar begintijd ontwikkelde zij zich tot een serieuze schrijfster. Haar Conni-boeken zijn psychologisch doordachte werken, die conflicten en hun oplossingen uit de belevingswereld van kinderen weerspiegelt.