Boek
Nederlands

Toffie maakt nieuwe vrienden

Julia Boehme (auteur), Julia Ginsbach (illustrator), Merel Leene (vertaler)
+1
Toffie maakt nieuwe vrienden
×
Toffie maakt nieuwe vrienden Toffie maakt nieuwe vrienden
In de reeks:
Toffie; 1
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Toffie luistert graag naar de spannende verhalen van zijn opa. Hij wil zelf ook graag avonturen beleven. Op een dag pakt hij zijn tas en gaat op reis. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Toffie maakt nieuwe vrienden
Auteur
Julia Boehme
Illustrator
Julia Ginsbach
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Tafiti und die Reise ans Ende der Welt
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
74 p. : ill.
ISBN
9789020673548 (hardback)

Besprekingen

Als Toffie weer eens naar de spannende verhalen luistert van zijn opa, krijgt hij een idee. Hij wil zelf ook wel eens wat beleven, net zoals zijn over-over-over-over-opa. Zou de wereld echt ophouden te bestaan achter de grote heuvel en is het echt zo gevaarlijk buiten? Toffie gelooft er helemaal niets van en besluit om het zelf te gaan ontdekken. Uit het Duits vertaald verhaal. Tussen de regels is een ruime regelafstand gehouden. De zinnen, soms tot twaalf woorden, lopen door naar de volgende regel. De stijl begint vlot, maar verderop loopt het verhaal wat minder soepel. Een beetje storend is het populair taalgebruik zoals ‘vet’ en ‘ophoepelen’. De inhoud van het verhaal sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen. In het binnenwerk zijn veel kleurige en sfeervolle illustraties opgenomen. Ze zijn met humor getekend. Achter in het boek is een fraaie kaart opgenomen met de plekken waar Toffie allemaal is geweest. Meeluisterversie van 'Toffie maakt nieuwe vrienden'*. AVI-E4. Met c…Lees verder

Over Julia Boehme

Julia Boehme (Bremen, 1966) is een Duitse kinderboekenschrijfster.

Leven

Boehme studeerde na de middelbare school Literatuurwetenschap en Musicologie in Berlijn en werkte tevens als redactrice. In deze tijd schreef ze al talloze artikelen voor kranten en radiostations.

Na haar studie werkte ze als redacteur voor de kindertelevisie, waar ze het programma Käpt’n Blaubär ontwikkelde en produceerde.

Sinds 2000 werkt Boehme als freelance auteur en heeft ze haar baan als redacteur opgegeven. Ze woont nu met haar gezin in Berlijn.

Werken

Na haar werken uit haar begintijd ontwikkelde zij zich tot een serieuze schrijfster. Haar Conni-boeken zijn psychologisch doordachte werken, die conflicten en hun oplossingen uit de belevingswereld van kinderen weerspiegelt.