Boek
Nederlands

Wies de woeste piraat

Julia Boehme (auteur), Ines Rarisch (illustrator), Annemarie Dragt (vertaler)
Wies is een stoere piraat. Samen met Laslo de leeuw gaat ze op zoek naar een schat. Maar de schat wordt bewaakt door een draak. En die draak houdt van raadsels. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Zeerovers, Draken
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Wies de woeste piraat
Auteur
Julia Boehme
Illustrator
Ines Rarisch
Vertaler
Annemarie Dragt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Paula Piratenschreck
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
59 p. : ill.
ISBN
9789020678635 (hardback)

Besprekingen

Het stoere meisje Wies is piraat. Samen met haar bemanningslid Laslo de leeuw gaat ze op zoek naar de grootste schat die bestaat. Probleem is alleen dat die schat bewaakt wordt door een draak. Die geeft raadsels op. Weet je het antwoord, dan krijg je de schat. Maar weet je het niet, dan eet hij je op! Wies verzint een list om achter het geheim van de draak te komen. Eenvoudig, leuk en onderhoudend verhaaltje, gedrukt in een grote letter. De zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel en door de ruime bladspiegel, het eenvoudige woordgebruik, AVI-M4, en de vrolijk gekleurde illustraties heb je een leuk verhaal voor een jonge doelgroep. Ook de hoofdpersonen zijn aansprekend voor de startende lezer. Deel uit de serie 'Ik [hou van] lezen'*, gericht op beginnende lezers na enkele maanden leesonderwijs. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Julia Boehme

Julia Boehme (Bremen, 1966) is een Duitse kinderboekenschrijfster.

Leven

Boehme studeerde na de middelbare school Literatuurwetenschap en Musicologie in Berlijn en werkte tevens als redactrice. In deze tijd schreef ze al talloze artikelen voor kranten en radiostations.

Na haar studie werkte ze als redacteur voor de kindertelevisie, waar ze het programma Käpt’n Blaubär ontwikkelde en produceerde.

Sinds 2000 werkt Boehme als freelance auteur en heeft ze haar baan als redacteur opgegeven. Ze woont nu met haar gezin in Berlijn.

Werken

Na haar werken uit haar begintijd ontwikkelde zij zich tot een serieuze schrijfster. Haar Conni-boeken zijn psychologisch doordachte werken, die conflicten en hun oplossingen uit de belevingswereld van kinderen weerspiegelt.