De levens van zes mensen kruisen elkaar in een luxe-hotel in Brussel, waar een huwelijksfeest gevierd wordt.
Taal
Meertalig, Nederlands, Frans
Uitgever
Bridge, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
90 min.
Aantekening
Afwisselend Nederlands en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983957152

Besprekingen

De eerste lange speelfilm uit 2011 van de Belgische filmmaker Kaat Beels is opgebouwd als een mozaïekfilm. We volgen gedurende een aantal dagen de lotgevallen van verschillende mensen die zich tijdens een hittegolf bevinden in een luxueus hotel in Brussel, waaronder Anna en haar echtgenoot, Anna's zus die in het hotel haar huwelijk viert, een jonge Afrikaanse vluchteling, de vader van deze jongen, een terminaal zieke vrouw die zich wil verzoenen met haar dochter die als kamermeisje in het hotel werkt, de minnaar van Anna en de hotelmanager. In de hoofdrollen Geert Van Rampelberg, Viviane de Muynck, Sara De Roo, Natali Broods, Isaka Sawadogo, Vigny Tchakouani en Tibo Vandenborre. Alexander Decommere (Cutting Edge, i) vindt de film onderhoudend en bij momenten ontroerend, met een sterke cast en gestileerd camerawerk, maar met een teveel aan verhaallijnen waardoor sommige personages niet uit de verf komen. Zijn conclusie: 'niettemin een knap debuut'.

Over Kaat Beels

Kaat Beels (Lier, 2 mei 1974) is een Vlaams film- en televisieregisseur.

Beels studeerde film aan Sint-Lukas te Brussel.

Haar eerste kortfilm en tevens eindwerk van haar opleiding, Bedtime Stories werd in 1997 uitgebracht, haar tweede kortfilm, Cologne, met Geert Van Rampelberg en Sara De Roo is van 2004. In 2000 werkte ze mee aan het project Bruxelles mon amour, samen met Marc Didden en Peter Vandekerckhove. Haar eerste eigen langspeelfilm Swooni verscheen in 2011, met hoofdrollen van Geert Van Rampelberg, Sara De Roo, Viviane De Muynck en Natali Broods.

Voor het televisieprogramma De Wereld Van Tarantino van Canvas draaide ze samen met Nathalie Basteyns de documentairefilm La Maison du Fada, over l'Unité d'Habitation een appartementsgebouw van Le Corbusier in Marseille. Het leidde tot de toekenning na een wedstrijd voor een opdracht voor een aantal architectuurdocumentaires voor de Belgische Nacht van de Arc…Lees verder op Wikipedia