The silent wife

Karin Slaughter (auteur)

The silent wife

In de reeks:
Genre:
Inspecteur Will Trent en lijkschouwer Sara Linton onderzoeken de gruwelijke moord op een studente en ontdekken dat er al jaren een seriemoordenaar actief is.
Titel
The silent wife
Auteur
Karin Slaughter
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins Publishers, 2020
482 p.
ISBN
9780008303457 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Twintigste roman van deze Amerikaanse thrillerschrijfster (1971) en tiende boek in de Will Trent-serie, maar kan uitstekend als zelfstandige roman worden gelezen. Grant County wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord op een studente. Acht jaar eerder is er een moord met precies dezelfde monsterlijke details gepleegd, waarvoor destijds Daryl Nesbitt is veroordeeld. Nesbitt heeft altijd beweerd onschuldig te zijn. Hij neemt naar aanleiding van de nieuwe moord contact op met inspecteur Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation. Trent brengt een bezoek aan de gevangenis, waar Nesbitt opnieuw zijn onschuld bepleit. Will Trent gaat samen met lijkschouwer Sara Linton op onderzoek uit. Er blijken meer vrouwen verdwenen te zijn. En de moordenaar loopt nog steeds vrij rond. Het verhaal wordt afwisselend verteld aan de hand van het onderzoek in het heden en het onderzoek van acht jaar geleden. Meeslepende thriller van de auteur die wereldwijd 35 miljoen boeken in 37 talen heeft verko…Lees verder

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Atlanta (Georgia), 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Karin Slaughter is geboren in een klein stadje in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter "Vervloekt geluk" samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. "Triptiek" en "Versplinterd" zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers zijn verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Y…Lees verder op Wikipedia