Boek Nederlands

Meneer Blobvis zkt een liefje

Kim Crabeels (auteur), Emma Thyssen (illustrator)

Meneer Blobvis zkt een liefje

Kim Crabeels (auteur), Emma Thyssen (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Een humoristisch voorleesboek over de lelijkste vis ter wereld Dit is een boek voor kinderen met een goed stel hersenen en het hart op de juiste plek. Dit boek is geknipt voor jou! Ontdek boeiende weetjes over het leven in de zee, in de lucht en op het land. Lees over meneer Blobvis die op zoek is naar de liefde van zijn leven. Een hilarisch voorleesboek over de lelijkste vis ter wereld.
Onderwerp
Vissen
Titel
Meneer Blobvis zkt een liefje
Andere titel
Meneer Blobvis zoekt een liefje
Auteur
Kim Crabeels
Illustrator
Emma Thyssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789401433174 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Meneer Blobvis zkt een liefje

Met dit boek wordt het lelijkste dier ter wereld, de blobvis, in de bloemetjes gezet. Voor de niet-kenners lijkt de hoofdrolspeler misschien een verzinsel, maar hij bestaat wel degelijk echt. In dit grappige prentenboek gaat meneer Blobvis op zoek naar een lief. Het is te zeggen: juffrouw Tortel van dating bureau Til Forever gaat voor hem op zoek naar de ideale partner. Makkelijk wordt het niet om op dit (lelijke) potje het juiste deksel te vinden. Als je dan ook nog eens een reis naar de bodem van de zee moet maken, wordt het al helemaal ingewikkeld. Een aantal dieren passeert de revue, maar uiteindelijk gaat een blobvisvrouwtje met meneer Blobvis aan de haal. Tijdens de zoektocht worden we getrakteerd op leuke weetjes over dieren in de lucht, in de zee en op het land. Interessant en luchtig tegelijk.

Een heel leuk prentenboek, boordevol leuke woordspelingen en geïllustreerd met cartoonachtige tekeningen. Het verhaal zelf krijgt grote illustraties met tekst in een groot…Lees verder