Boek
Nederlands

Kleine nachtverhalen

Kitty Crowther (auteur), Siska Goeminne (vertaler)
+1
Kleine nachtverhalen
×
Kleine nachtverhalen Kleine nachtverhalen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het is bedtijd voor Kleine Beer. Hij vraagt aan Mama Beer of ze drie verhaaltjes wil vertellen voor het slapengaan. Eerst die over de Slaapbewaakster, dan over het dappere meisje Zhora dat verdwaalt en als laatste over het mannetje Bo. Prentenboek met paginagrote potloodtekeningen in o.a. fluorescerend roze. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Kleine nachtverhalen / tekst en illustraties Kitty Crowther
Auteur
Kitty Crowther
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Sagor om natten
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2017
[76] p. : ill.
ISBN
9789462912755 (hardback)

Besprekingen

Het is bedtijd en Kleine Beer vraagt aan zijn moeder of ze hem drie verhaaltjes voor het slapengaan vertelt. Eerst wil Kleine Beer het verhaal horen over de Slaapbewaakster die in het bos woont en ervoor zorgt dat alle dieren naar bed gaan. Maar wie zegt de Slaapbewaakster dat het bedtijd is? Het tweede verhaal gaat over het dappere meisje Zhora dat op zoek is naar de lekkerste bramen van het bos en verdwaalt. En in het derde verhaal vertelt Mama Beer over Bo, het mannetje met de lange jas, die de slaap maar niet kan vatten. Kloek prentenboek met een poëtische, prettig leesbare tekst en een sprookjesachtige, surrealistische sfeer. De Belgische illustrator, bekend van o.a. ‘En?’ (Zilveren Griffel 2011) en ‘Kleine Man en God’* heeft een zeer uitgesproken, eigen tekenstijl die internationaal geroemd wordt: in 2010 ontving ze de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award voor haar werk. Ook deze, overwegend paginagrote illustraties in kleurpotlood en fluoroscerend roze inkt zijn uniek te…Lees verder

Over Kitty Crowther

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Prolineserver (talk)

Kitty Crowther (Brussel, 4 april 1970) is een Belgisch illustrator en auteur van Franstalige jeugdliteratuur.

Na het behalen van haar graduaat in Plastische Kunsten aan het Institut Saint-Luc te Brussel, begon ze eerst met illustreren en daarna met het publiceren van teksten. In 2006 werd haar de driejaarlijkse Grote Prijs van de Franse Gemeenschap van België toegekend. De Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), voor haar gehele werk, kreeg zij in 2010. De daaraan verbonden prijs van vijf miljoen Zweedse kronen is wereldwijd de grootste prijs die een auteur of illustrator van kinder- of jeugdboeken in de wacht kan slepen.

Zij is onder meer bekend om haar serie Poka & Mine,die ze begon in 2005.

Publicaties

Kitty Crowther werkte aan de volgende boeken als illustrator of als schrijver: