Boek
Nederlands
Als een vrouw ten onrechte wordt beschuldigd van rijden onder invloed, krijgt ze hulp van een imagomanager uit Hollywood.
Titel
Leugens en lattes
Auteur
Lauren Weisberger
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
When life gives you lululemons
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
334 p.
ISBN
9789022576892 (paperback)

Besprekingen

Losstaand vervolg op 'De duivel draagt Prada' en 'De wraak van Prada'. Hierin wordt gevolgd hoe het nu gaat met het personage Emily Charlton, de voormalig assistente van Runway-hoofdredacteur Miranda Priestly. Naast Emily is ook voormalig model Karolina, echtgenote van een senator, een van de hoofdpersonages. Zij wordt ten onrechte beschuldigd van rijden onder invloed. Zij krijgt hierbij hulp van haar vriendinnen Miriam, een ex-topadvocate en Emily, die nu werkzaam is als imagomanager voor de bekendste Hollywood-sterren. Gezamenlijk proberen zij de eer van Karolina te redden en te bewijzen dat zij onschuldig is. Vermakelijke chicklit van bestsellerauteur Weisberger die met veel humor en verwijzingen naar de hedendaagse popcultuur haar fans op de wenken bedient. De drie hoofdpersonages staan om beurten centraal in de verschillende hoofdstukken, maar nadelig is dat het geliefde personage Emily hierdoor een stuk minder aan bod komt.

Over Lauren Weisberger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Lauren Weisberger (Scranton, 28 maart 1977) is een Amerikaanse schrijfster van chicklitboeken. Enkele van haar boeken zijn The devil wears Prada, Gossip and Gucci en Chanel Chic.

Biografie

Weisbergers moeder was een lerares en haar vader werkte op een ministerie. Ze groeide op in Scranton (Pennsylvania). Toen ze 11 jaar oud was, zijn haar ouders gescheiden. Zij en haar zus zijn samen met hun moeder verhuisd naar Allentown (Pennsylvania).

In 1995 studeerde ze af aan de Allentown's Parkland High School. Vervolgens studeerde ze in 1999 af aan de Cornell-universiteit in Ithaca (New York), waar ze een belangrijk lid was geworden van studentenvereniging Alpha Epsilon Phi.

Bibliografie

  • 2003: De duivel draagt Prada (The Devil Wears Prada)
  • 2005: Gossip & Gucci (Everyone Worth Knowing)
  • 2008: Chanel Chic…Lees verder op Wikipedia