Daag me uit

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Titel
Daag me uit
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Make me
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
380 p.
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789024568864 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jack Reacher stapt uit de trein in Mother’s Rest, ergens in het midden van Amerika. Hij voelt dat hij in de gaten gehouden wordt. Hij ontmoet privédetective Michelle Chang, die op zoek is naar haar collega die hier zijn laatste levensteken heeft gegeven. Ze vinden hem niet, maar vinden wel kleine aanwijzingen dat er iets mis is. Hun speurtocht leidt hen naar een verslaggever in Los Angeles en naar een oudere man in Chicago. Maar deze laatste is ook verdwenen en in zijn huis worden zij bedreigd door een huurmoordenaar. Er hebben nog veel gewelddadigheden plaats voordat duidelijk wordt wat er in Mother’s Rest aan de hand is. Dit is de 20e Jack Reacher thriller, een serie die blijft verrassen door de ongewone plaatsen en originele intriges. Reacher wordt steeds schijnbaar ongewild betrokken bij zaken die om een oplossing vragen, vaak met een lichte ironische toon op de achtergrond. Daarom neem je zijn macho statuur voor lief, mede doordat zijn hoofdpersoon geen opschepper is. Lee weet de…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia