Jack Reacher zoekt contact met de vrouwelijke commandant van de Special Unit van de Militaire Politie in Washington en komt daardoor terecht in een gevecht met een onduidelijke tegenstander.
Extra onderwerp
Reacher, Jack ; personage
Titel
Ga nooit terug
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Never go back
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019 | Andere uitgaven
383 p.
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789021024745 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Voor de weinigen die Jack Reacher nog niet kennen: deze romanheld van de hand van de Britse auteur Lee Child is een Amerikaanse ex-MP die na zijn eervolle ontslag uit de dienst zijn vaderland doorkruist met niet meer dan zijn identiteitskaart en een opvouwbare tandenborstel. Hij is een kruising van twee overwegend Amerikaanse literaire genres: de eenzame westernheld à la Owen Wister en de keiharde hard-boiled detective uit de boeken van Raymond Chandler. Alleen is hij nog harder en ook sterker gekant tegen het sedentaire aspect van de huidige samenleving, hij kan en wil zich niet settelen. Daarom zwerft hij van staat naar staat, waar hij onvermijdelijk in contact komt met een zwakkere medemens die zijn hulp nodig heeft. In die zin is Reacher de moderne tegenhanger van de ridder, maar dan zonder diens ridderlijkheid ten opzichte van overwonnen vijanden.
Jack Reacher is terug in deze spectaculaire aflevering van een van de succesvolste thrillerreeksen ooit. Met Ga nooit t…Lees verder
Jack Reacher reist terug naar Washington omdat hij de nieuwe commandant van zijn vroegere legereenheid wil ontmoeten. Maar als hij aankomt, is zij afwezig en wordt hij beschuldigd van twee misdrijven: het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en het hebben van een ongeoorloofde seksuele relatie (met een dochter als gevolg), wat in het leger een misdaad is. Ook de nieuwe vrouwelijke commandant is gearresteerd, zogenaamd wegens corruptie. Reacher vertrouwt het zaakje niet, zeker niet meer als een paar zware jongens hem een lesje willen leren. Wat volgt is een lange speurtocht naar wie hier achter zit en naar het waarom. Spannend, verrassend en steeds boeiend, al is dit de achttiende Jack Reacher thriller. Uiteraard moet de lezer de typische Amerikaan Jack Reacher die elk gevecht wint en de wet op zijn eigen manier toepast (nood breekt wet!) voor lief nemen, maar de schrijver stelt wel een potentieel gevaarlijke situatie aan de orde: gewetenloze lieden die in hun jacht naar geld er nie…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia