Boek
Nederlands

Geen plan B

Lee Child (auteur), Andrew Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Jack Reacher is getuige van een sluwe moord. Als hij de moordenaar achtervolgt, ontdekt hij al snel dat de aanval deel uitmaakt van een duister complot waarbij machtige personen betrokken zijn.
Titel
Geen plan B
Auteur
Lee Child Andrew Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No plan B
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
328 p.
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789021033662 (paperback)

Besprekingen

Een actie-thriller van Lee en Andrew Child over Jack Reacher, die in dit boek te maken krijgt met een sinistere samenzwering. In een dorpje in Colorado ziet een man een vrouw zichzelf voor een bus werpen — duidelijk zelfmoord. Jack Reacher is de andere getuige, en hij ziet wat er werkelijk gebeurt: een man in een grijze hoody, snel en stil als een schaduw, duwt het slachtoffer de dood in. Reacher volgt de moordenaar en ontdekt spoedig dat de aanval deel uitmaakt van een duister complot van machtige mensen, die geen ruimte laten voor fouten. Als er één stap in gevaar komt, moet de dreiging snel en stil en permanent worden verwijderd. Maar als die dreiging Reacher is, is er geen plan B... ‘Geen plan B’ is zeer toegankelijk en met vaart geschreven en bevat scènes met expliciet geweld. Lee Child is de internationale bestsellerauteur van de 'Jack Reacher'-serie. Hij schreef meer dan dertig boeken en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn werk verkocht. Andrew Child is …Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia