Liever dood dan levend

Lee Child (auteur), Andrew Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Jack Reacher gaat samen met Michaela Fenton, een legerveteraan en ex-FBI agent ,op zoek naar haar vermiste tweelingbroer en ontmoeten daarbij de ontvoerder die zich bezig blijkt te houden met het smokkelen van bommen.
Titel
Liever dood dan levend
Auteur
Lee Child Andrew Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Better off dead
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
286 p.
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789024591961 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Voormalig militair politieofficier Jack Reacher ontmoet in de woestijn van Arizona Michaela Fenton, een legerveteraan en ex-FBI agent. Haar tweelingbroer Michael is verdwenen. Samen gaan ze op zoek naar hem. Hierbij ontmoeten ze de ontvoerder van Michael, een ontvoerder die zich blijkt bezig te houden met het smokkelen van bommen. Het verhaal zit vol doden, vechtscènes, het elimineren van handlangers, ontsnappingen, complotten, verplaatsingen met vliegtuigen, revolutionairen, bommenmakers, cryptische aanwijzingen, vals spel en andere James Bondachtige toestanden. Het boek is vaak spannend, maar het is jammer dat er in het laatste hoofdstuk nog wel heel veel uitgelegd moet worden om het hele verhaal te begrijpen. Deel 26 in de Jack Reacher-serie, na 'De wachtpost'*, en het tweede boek dat de Engelse, succesvolle thrillerauteur Lee Child (1954) samen schrijft met zijn broer Andrew Child (1968).

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia