Strip
Nederlands

Adalbert is de draad kwijt

Lewis Trondheim (scenarist), Fabrice Parme (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Adalbert is de draad kwijt
Scenarist
Lewis Trondheim
Illustrator
Fabrice Parme
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Adalbert perd les pédales
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2006
31 p. : ill.
ISBN
90-5885-139-7 (hardback) 9789058851390 (hardback)

Besprekingen

In dit tweede deel van deze leuke stripreeks over de jeugdige koning Adalbert gaat er weer van alles mis in het koninkrijk. Het album bevat drie verhalen. Adalbert wordt bedreigd, zijn rijke neef komt langs, en Adalbert gaat op jacht. De niet door bescheidenheid geremde vorst zet de boel weer op stelten. De vrolijk getekende strip is mooi verzorgd en heeft een goede originele inkleuring. Een strip geschikt voor kinderen en stripliefhebbers.

Over Lewis Trondheim

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door No machine-readable author provided. Hei ber assumed (based on copyright claims).

Lewis Trondheim (Fontainebleau, 11 december 1964) is een Frans striptekenaar en cartoonist. Zijn partner is Brigitte Findakly, die werkt als inkleurder van strips (waaronder ook strips van Lewis Trondheim). Trondheim maakte een grote hoeveelheid strips met veel collega-tekenaars als Joann Sfar, Christophe Blain en Jean-Christophe Menu. Begin jaren negentig was hij een van de medeoprichters van de stripuitgeverij L'assocation.

Bekende reeksen van de tekenaar zijn Donjon en Kobijn.

Stripinformatieblad Zozolala gaf in Nederland het eerste vertaalde verhaal uit, de autobiografische strip Net Echt. Uitgeverij Oog & Blik bracht in 2008 het vervolg op deze autobiografie uit, De Vloek van de Paraplu.

Trondheim ontving de grote prijs van Angoulême in januari 2006.

Bibliografie (incompleet)

Suggesties