Strip
Nederlands

Adalbert dramt door

Lewis Trondheim (scenarist), Fabrice Parme (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Adalbert dramt door
Scenarist
Lewis Trondheim
Illustrator
Fabrice Parme
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Adalbert ne manque pas d'air
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2004
31 p. : ill.
ISBN
90-5885-090-0 (hardback) 9789058850904 (hardback)

Besprekingen

In deze prachtig getekende strip lees je de avonturen van de jonge koning Adalbert. Deze jonge koning is net als alle andere kinderen opstandig, eigenwijs en vervelend, met een verschil: hij is de koning van een koninkrijk. In deze kleurrijke en leuk getekende strip is er ondermeer een picknick die uitmondt in het bouwen van een kasteel in het bos om de toch wel vervelende natuur buiten te houden. Ook wil koning Adalbert graag serieus genomen worden en heldendaden verrichten, net als zijn voorouders, dus verklaart hij Amerika de oorlog, gaat op zoek naar een verborgen stad onder zijn eigen stad en maakt het medicijn van de eeuw; dit alles met rampen als gevolg, die aan het eind toch uitmonden in Adalbert die zijn volk redt. Een zeer vrolijk en goed getekend boek met een aantal erg leuke verhalen, gebracht op een verzorgde, kleurrijke mannier. Dit boek is erg geschikt voor jongere kinderen, maar ook volwassenen zullen aan deze fraaie, kleurrijke en zeer goed verzorgde uitgave veel plez…Lees verder

Over Lewis Trondheim

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door No machine-readable author provided. Hei ber assumed (based on copyright claims).

Lewis Trondheim (Fontainebleau, 11 december 1964) is een Frans striptekenaar en cartoonist. Zijn partner is Brigitte Findakly, die werkt als inkleurder van strips (waaronder ook strips van Lewis Trondheim). Trondheim maakte een grote hoeveelheid strips met veel collega-tekenaars als Joann Sfar, Christophe Blain en Jean-Christophe Menu. Begin jaren negentig was hij een van de medeoprichters van de stripuitgeverij L'assocation.

Bekende reeksen van de tekenaar zijn Donjon en Kobijn.

Stripinformatieblad Zozolala gaf in Nederland het eerste vertaalde verhaal uit, de autobiografische strip Net Echt. Uitgeverij Oog & Blik bracht in 2008 het vervolg op deze autobiografie uit, De Vloek van de Paraplu.

Trondheim ontving de grote prijs van Angoulême in januari 2006.

Bibliografie (incompleet)

Suggesties