Boek
Nederlands

Dag Roodkapje! : het grote sprookjesboek van Kaatje

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Dag Roodkapje! : het grote sprookjesboek van Kaatje
×
Dag Roodkapje! : het grote sprookjesboek van Kaatje Dag Roodkapje! : het grote sprookjesboek van Kaatje

Dag Roodkapje! : het grote sprookjesboek van Kaatje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kaatje vertelt welke tien sprookjes zij het leukste vindt. Maak kennis met o.a. Roodkapje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Assepoester. Soms als stripverhaal of met doe- en zoekopdrachten. Prentenboek met zwartomlijnde kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Titel
Dag Roodkapje! : het grote sprookjesboek van Kaatje / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[52] p. : ill.
ISBN
9789044844320 (hardback)

Besprekingen

Kaatje en Karel zijn de meest bekende hoofdpersonen in de prentenboeken van Liesbet Slegers. In dit boek vertelt Kaatje hoe dol ze op sprookjes is. In het boek worden tien tien sprookjes naverteld. Bijzonder is dat de sprookjes in verschillende vormen gegoten zijn. Zo is Roodkapje een uitgebreid voorleesverhaal, maar wordt het sprookje van de wolf en de zeven geitjes zeer kort verteld en is er een zoekplaat toegevoegd. Goudlokje is in de vorm van een stripverhaal en bij de prinses op de erwt is een prachtige paginavullende prent opgenomen met allerlei doe-opdrachten. Door de variatie in dit boek krijgen de sprookjes steeds een andere verrassende invalshoek, en wordt voorlezen een heuse interactie tussen de peuter en de voorlezer. Op de pagingrote eenvoudige kleurenillustraties in de herkenbare stijl van Slegers, met zwart omlijnde figuren en heldere kleuren, valt veel te ontdekken. Sterk interactief voorlees- en doeboek waarin jonge kinderen kunnen kennismaken met sprookjes op hun eig…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia