Boek
Nederlands

De tandarts

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De tandarts
×
De tandarts De tandarts
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Aan de hand van een bezoekje aan de tandarts wordt informatie gegeven over tandverzorging, mondhygie͏̈ne en voeding. Met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Tandartsen, Beroepen
Titel
De tandarts
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
Jubileum editie (kleiner formaat)
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017 | Andere uitgaves
[24] p.
ISBN
9789044830842 (hardback)

Besprekingen

Vereenvoudige jubileumeditie in veel kleiner formaat van het prentenboek over tandartsbezoek, mondhygiëne en tandverzorging. De hoofdpersoon, een jonge kleuter (ik-figuur), verzorgt elke dag goed zijn tanden. Regelmatig gaat hij naar de tandarts om zijn tandjes eens extra goed na te laten kijken. Bij de tandarts is veel te zien: instrumenten als pincet, haakje en spiegeltje, een lamp boven een grote stoel, doekjes, zeep, water; de tandarts zelf, met witte jas, mondkapje en handschoenen. De tandarts kijkt de tanden een voor een na, ook de tandjes van Knuffel. Ze geeft na afloop een tube kindertandpasta mee. Het verhaal wordt verteld door tekst en illustraties samen. De tekst staat linksboven op de pagina, is summier, kent enige dialoog en is to the point. Op de rechterpagina's staat telkens een paginagrote, geschilderde illustratie in kleur. Uit de prenten spreekt sfeer, detail en aandacht voor elkaar. Het prentenboek besluit met een kleurige schijf met zeven tips voor eten en tandve…Lees verder

De tandarts

Liesbet Slegers verstaat de kunst boekjes over beroepen te maken die heel toegankelijk zijn voor jonge kinderen. Op een speelse manier wordt in dit boek verteld hoe het eraan toegaat bij de tandarts. De taal is zeer verzorgd. Op elke rechterpagina zie je in mooi geverfde pastelkleuren elke handeling die de tandarts uitvoert. Op de linkerpagina vind je bij de tekst nog een kleine afgelijnde illustratie die een item uit de tekst beklemtoont. Achteraan het boekje nog enkele raadgevingen over voeding en tandhygiëne. Een echte aanrader om dit boek te gebruiken in de klas.


Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties