Boek
Nederlands

Italiaanse geheimen : reisverhalen

Linda Otter (auteur)
+1
Italiaanse geheimen : reisverhalen
×
Italiaanse geheimen : reisverhalen Italiaanse geheimen : reisverhalen

Italiaanse geheimen : reisverhalen

Linda Otter (auteur)
In de reeks:
Genre:
In 13 reisverhalen worden via gesprekken en informatie uit historische bronnen achtergronden belicht van heiligen, bandieten, de maffia, bootvluchtelingen etc.
Titel
Italiaanse geheimen : reisverhalen
Auteur
Linda Otter
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Eldorado, 2008
367 p.
ISBN
9789047100560

Besprekingen

Dit is een van de vele boeken die je meenemen naar Italië en je beloven de geheimen van het land te ontsluieren. Het is niet het zoveelste pastaboek of de zoveelste toeristische gids over Toscane, het is een boek over de ontstaansgeschiedenis van Italië, hoewel het allesbehalve historisch juist is. Het is de bedoeling van de auteur, een Nederlandse journaliste, om over Italië te laten vertellen door de Italianen. We zullen dingen leren, zo wordt ons beloofd, die zelfs de meest fervente Italië-reiziger zullen verrassen. Otter bezoekt plaatsen waar de doorsnee toerist niet komt. De Catacombe dei Cappucini in Palermo, waar in de 18e eeuw doden gemummificeerd werden. Predappio, waar het geboortehuis van Mussolini staat. Salò, het laatste bolwerk van de zieltogende fascistische republiek.

San Giovanni Rotondo, verblijfplaats van Padre Pio, is het pelgrimsoord bij uitstek van veel Italianen, gelovig of niet. Maar is het waar dat Padre Pio, door Johannes Paulus II heilig verklaard, se…Lees verder
Via heiligen, bandieten, mafia, Albanese immigranten, bootvluchtelingen, samenzweerders, Mussolini-fans etc. belandt de schrijfster bij een aristocraat in een vervallen kasteel. Ze voert steeds gesprekken met de mensen eromheen en zoekt verdere informatie in historische bronnen. Iedere lezer en verwoed Italiëreiziger die het nieuws enigszins bijgehouden heeft, zal bij elk verhaal bellen horen rinkelen. Er wordt echter steeds iets aan toegevoegd door de eigen benaderingswijze van de schrijfster. Of hiermee geheimen onthuld worden, is een tweede, wel worden ze aangestipt. De auteur laat in 13 reisverhalen wat meer van de achtergronden van een gecompliceerde samenleving zien. De moeite van het lezen waard voor de geïnteresseerde lezer, die nog niet zo in Italië is ingevoerd.