Boek
Nederlands

De eerste keer verliefd

Loes Hazelaar (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
+1
De eerste keer verliefd
×
De eerste keer verliefd De eerste keer verliefd
In de reeks:
1eX
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Opeens ligt er een liefdesbriefje op Vita’s tafeltje. Er staat geen naam op, alleen een X. Is het een grap? Of heeft Vita echt een aanbidder? Met liefdestips en –quizjes.
Titel
De eerste keer verliefd
Auteur
Loes Hazelaar
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
147 p. : ill.
ISBN
9789020988338 (hardback)

Besprekingen

In De eerste keer verliefd maken we kennis met Vita. Nadat zij het schoolbord schoongeveegd heeft en klaar is om naar huis te gaan, vindt ze op haar tafeltje een heus liefdesbriefje. Alleen staat er geen naam onder. De mysterieuze schrijver noemt zichzelf gewoon ‘X’. Zou het een grap zijn of zou er echt iemand verliefd zijn op Vita? Samen met haar beste vriendin Wietse en haar hondje Poets gaat ze op onderzoek uit om haar geheime aanbidder te ontmaskeren. Maar ook Wietse is verliefd. Haar vlam zal toch de mysterieuze ‘X’ niet zijn?
Naast het verhaal zelf vind je in dit boek allerlei tips, quizzen, recepten enz. terug. Al deze dingen worden netjes verwerkt in de verhaallijn. Zo kunnen lezers bijvoorbeeld een test doen, ‘Hoe romantisch ben jij’, die Wietse en Vita zogenaamd in een tijdschrift hebben gevonden. Ook kan de lezer ontdekken wat een jongen nu écht bedoelt als hij zegt dat hij je graag wil bellen of met je wil afspreken. Er staat ook een recept in om zelf een cake …Lees verder
Vita (ik-figuur) vindt een aan haar gericht liefdesbriefje op haar tafel in de klas, ondertekend met alleen een X. Vanaf dat moment kijkt ze met andere ogen naar jongens. Samen met beste vriendin Wietse, die smoorverliefd is op klasgenoot Floris, bedenkt ze een plan om te ontdekken wie X is. Vita’s hond Poets speelt daarin een grote rol. Prachtig humoristisch verhaal met veel identificatiemogelijkheden. Speelse vormgeving met vele grappige zwart-wittekeningetjes met rode accenten. Het verhaal wordt gebracht als een handleiding hoe om te gaan met verliefdheid. Zo zijn er allerlei grappige tips en weetjes (Hoe vraag je of hij je liefje wil zijn – Wat doe je wel en niet als het aan is), maar ook testjes (Is het al bijna aan - Blijf jij jezelf als je verliefd bent - Is hij de ware voor jou). De twee hoofdpersonen maken er dankbaar gebruik van. Bijzonder getitelde hoofdstukken. De vlot leesbare, levendige tekst is vrij klein gedrukt. Leerlingen van basisscholen uit Hoog Keppel en Hummelo w…Lees verder

Over Loes Hazelaar

Loes Hazelaar (Doetinchem, 4 december 1962) is een schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Voorheen was zij verslaggeefster voor De Gelderlander. In 2008 won zij de debuutprijs van de Jonge Jury voor haar boek Een overdosis liefs. Haar boeken worden uitgegeven door Terra Lannoo.

Bibliografie

  • Een overdosis liefs (2006)
  • Yasmin’s wilde weekje (2006)
  • Een overdosis ik (2007)
  • Yasmin's rare reisje (2007)
  • Een overdosis drama (2008)
  • Leopold Leeuw (2009)
  • Een overdosis girlpower (2010)
  • Bluf (2011)
  • Een overdosis Xtreem (2011)
  • Hip en Pip (2011)
  • Hip en Pip op stap met rat (2012)
  • Hoe word ik astronaut (2012)
  • De eerste keer verliefd (2012)
  • Bobby en de geestenjagers (2013)
  • De eerste keer beroemd (2014)…Lees verder op Wikipedia