Graphic novel. Een groep blinden raakt tijdens een wandeltocht hun gids kwijt en twijfelt over wat ze nu verder moeten doen.
Titel
De blinden
Auteur
Maarten De Saeger
Naar het werk van
Maurice Maeterlinck
Taal
Nederlands
Uitgever
[Borgerhout]: Bries, 2021
[68] p. : ill.
Aantekening
Naar het gelijknamige theaterstuk van Maurice Maeterlinck
ISBN
9789461740359 (hardback)

Besprekingen

Deze nieuwe graphic novel van het Vlaamse talent Maarten De Saeger is gebaseerd op het toneelstuk 'Les Aveugles' (1890) van Maurice Maeterlinck (1862-1942). Dat is een goed idee, want het is een ijzersterk, universeel verhaal over de menselijke natuur. Een groep van tien blinden maakt onder leiding van een gids een tocht door de natuur. Maar wat moeten ze doen als deze gids, Artuur, 'even weg gaat' en niet meer terug komt? De groep wacht en maakt kennis met elkaar, maar krijgt langzamerhand de kriebels. Wat moeten ze nu doen? Artuur gaan zoeken? Blijven wachten? Zelf een weg terug vinden? Dat is allemaal lastig, aangezien ze geen flauw idee hebben hoe ze hun weg moeten vinden in het bos. Wat begint als een leuk avontuur, wordt gaandeweg een louterende ervaring voor de blinden. Ze leren veel over elkaar en over zichzelf, raken in paniek en de spanning loopt op. De tekenstijl past zich daaraan aan, wordt vreemder en lijkt uiteindelijk meer op een horrorverhaal. De Saeger levert wederom …Lees verder

Over Maarten De Saeger

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Anouk Turnock

Maarten De Saeger (Merksem, 26 juli 1980) is een striptekenaar en illustrator, opgegroeid te Lennik, die woont en werkt in Gent.

Hij gaf tussen 2011 en 2012 enkele kleine boekjes uit in eigen beheer ("Stöf" en "Hattie").

Mijn begrafenis was zijn volwaardige debuut, dat in april 2015 verscheen bij uitgeverij Bries. Verder maakte hij illustraties en strips voor onder andere Humo, Focus Knack, uitgeverij Lannoo en Ketnet.

Zijn volgende striproman De zwerver werd door Cutting Edge uitgeroepen tot een van de tien beste strips van voorjaar 2017.

Externe link

  • Officiële website