Vervolg en sluitstuk van het succesrijke ‘I love Paris’ Drie vriendinnen willen het in de Parijse glamourwereld maken. Hope heeft een geschonden gezicht maar droomt er toch van topmodel te worden. Faith aast op een carrière als zangeres en deinst er niet voor terug vuile spelletjes te spelen als die haar verder kunnen helpen. Chastity wil rijk en beroemd worden, het maakt niet uit hoe, en zet haa
Onderwerp
Parijs
Titel
I hate Paris / scen. en tek. Maarten Vande Wiele; scen. Erika Raven, Peter Moerenhout
Scenarist
Maarten Vande Wiele Erika Raven Peter Moerenhout
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Oogachtend, 2009
[108] p. : ill.
Aantekening
Vervolg op : I love Paris
ISBN
9789077549575 (paperback)

Besprekingen

Vervolg op de graphic trash novel 'I Love Paris' (2009)* met de verdere avonturen van drie aantrekkelijke, leeghoofdige meiden op zoek naar roem en rijkdom in het Parijse glamourwereldje. 'Onze personages zijn eigenlijk onuitstaanbaar', zeggen Vande Wiele en Moerenhout in een interview, een waar woord, maar amusant zijn deze stripheldinnen ook. Het trio is inmiddels aardig door de wol geverfd, werkt zich horizontaal naar boven en gaat over lijken om het doel te bereiken. Maar uiteindelijk betalen ze een hoge prijs: Faith raakt verslaafd aan drank en drugs, Hope verliest haar baan en geliefde, Chastity belandt in de porno-industrie. De elegante, zwierige, modeachtige tekeningen (zwart-wit) hebben een satirische, harde ondertoon en geven samen met de tekst een mooi beeld van het lege, Parijse jetsetwereldje vol (expliciet getekende) seks, drugs, haat en nijd. 'Sex & the City' met een flinke bite. Aardige bijkomstigheid: onderaan de pagina’s staan de namen van de ontwerpers van de door d…Lees verder

Over Maarten Vande Wiele

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bart Van Der Moeren

Maarten Vande Wiele (Gent, 7 oktober 1977) is een Belgisch illustrator en striptekenaar. Hij is het meest bekend voor 'Paris'.

Biografie

Maarten Vande Wiele studeerde fotografie en animatiefilm, maar werd striptekenaar en illustrator. Zijn illustraties zijn gepubliceerd in allerlei Belgische en Nederlandse magazines, waaronder De Morgen, De Standaard, Feeling, Flair, Het Laatste Nieuws, Humo, P-magazine, Ché, Vrij Nederland.

Hij debuteerde met Glamourissimo (2000). Nadien volgden 'Strip noir' (2005), het drieluik 'Doctor Carnacki' (2006), de graphic novels ‘I love Paris’, ‘I hate Paris’ die gebundeld werden in ‘Paris’ (2010), ‘Monsieur Bermutier’ (2013), ‘ABBA zoekt Frida’ (2015) en het tweeluik ‘Zeep’(2019).

Bibliografie

  • Madame Catherine, Oogachtend, 2020
  • Zeep 2, Oogachtend, 2019
  • Zeep 1, Oogachtend, 2017
  • ABBA cherche Frida, Vraoum (Frankrijk)…Lees verder op Wikipedia